Με τα διαμονητήρια και τα αποτελέσματα των test ανά χείρας θα γίνονται προς το παρόν οι επισκέψεις προσκυνητών στο Άγιο Όρος και μετά από πρόσκληση των μονών.

Οι μονές που ήταν κλειστές για περισσότερο από 9 μήνες άνοιξαν τις πύλες τους εφαρμόζοντας όμως αυστηρά μέτρα προστασίας.

Κάθε μονή δεν μπορεί να δεχτεί περισσότερα από10άτομα το ποία όμως δεν θα μπορούν να επισκέπτονται άλλες μονές , σκήτες ή κελιά. Αν και αυτό είναι δύσκολο να ελεγχθεί είναι δεδομένο οτι οι έλεγχοι θα είναι αυξημένοι.

Επιπλέον, δεν επιτρέπεται στον επισκέπτη να επισκεφτεί άλλο μοναστήρι απ’ αυτό που τον δέχτηκε, ενώ στην είσοδο της Αθωνικής Πολιτείας, στην Ουρανούπολη, θα πρέπει να υποβληθεί σε test.

Στο μεταξύ συνεχίζονται με πιο γρήγορους ρυθμούς οι εμβολιασμοί μοναχών και εργατών που μένουν μόνιμα στον Άθω. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία έχει εμβολιαστεί το 1|3 μοναχών και εργατών .

Από την πορεία των εμβολιασμών και από το αν εκδηλωθούν κρούσματα θα εξαρτηθεί εάν απελευθερωθούν οι επισκέψεις από το τέλος Μαΐου οπότε και θα επανεξεταστεί η κατάσταση.

Τα Μετέωρα

Πλέον και οι μονές των Μετεώρων ανοίγουν τις πύλες τους για τους προσκυνητές οι οποίοι όμως υπόκεινται σε αυστηρά μέτρα προστασίας.Οι επισκέψεις θα γίνονται στα ωράρια λειτουργίας κάθε μονής και με ο,τι προβλέπεται από την Πολιτεία.

Εκτός των Μετεώρων και το σύνολο των μοναστηριών της χώρας θα δέχονται προσκυνητές με τους όρους και τις προϋποθέσεις που έχουν θέσει Εκκλησία και πολιτεία.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.