Το 6ο Σεμινάριο Παραδοσιακής Μουσικής που διεξήχθη στη Σύρο, το διήμερο 10-12 Νοεμβρίου, ολοκληρώθηκε το εσπέρας της Κυριακής, 12 Νοεμβρίου, στην κατάμεστη από φιλόμουσους Συριανούς Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ερμουπόλεως.

Παρουσιάστηκε συναυλία Παραδοσιακής Μουσικής με τίτλο: «Ένα μουσικό ταξίδι από την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη και τα νησιά του Αιγαίου», μια μελωδική περιήγηση στα μελωδικά μονοπάτια της πατρίδας μας, η οποία εντυπωσίασε τους πολυπληθείς ακροατές.

Στη συναυλία, όπου το παρελθόν συνάντησε αρμονικά το παρόν, συμμετείχαν καταξιωμένοι καλλιτέχνες και δάσκαλοι της Παραδοσιακής Μουσικής, ερμηνεύοντας με τον δικό τους -μοναδικό- τρόπο, έργα που έχουν μείνει ανεξίτηλα στο πέρασμα του χρόνου, η κα Καίτη Κουλλιά (τραγούδι), ο κ. Γκουβέντας Κυριάκος (βιολί), ο κ. Τσιαμούλης Χρήστος (τραγούδι και ούτι), η κα Γεωργία Λίτσα (σαντούρι) και ο κ. Απόστολος Μάρης (κανονάκι και νέι).

Σημειώνεται ότι το Σεμινάριο της Παραδοσιακής Μουσικής, στο πλαίσιο του οποίου εντάχθηκε η συναυλία, ήταν μια συνδιοργάνωση της Σχολής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου «Νεόφυτος Βάμβας», του Συλλόγου Μικρασιατών Σύρου, της ΚΟΙΝΣΕΠ «musicsteps», με χορηγό την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.