Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών του κλασικού αθλητισμού στους αγώνες στίβου «ΙH´ ΝΕΣΤΟΡΕΙΑ» που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 27 Οκτωβρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Μάρτυρος Νέστορος, προστάτη των Αθλητών, στο Δημοτικό παραλιακό Γυμναστήριο της Ιεράπετρας.

Οι αγώνες αποτέλεσαν και φέτος μια γιορτή για την αθλούμενη νεολαία και την πόλη της Ιεράπετρας, που φιλοξένησε για 18η χρονιά την αθλητική αυτή διοργάνωση στην οποία έλαβαν μέρος αθλητές και αθλήτριες σωματείων εντός και εκτός Κρήτης, ανάμεσα στους οποίους ήταν αντιπροσωπεία αθλητών από την Εθνική Ομάδα Στίβου των Ενόπολων Δυνάμεων, καθώς και πολλοί μαθητές των Δημοτικών Σχολείων.

Περισσότεροι από 300 αθλητές και αθλήτριες όλων των ηλικιών έλαβαν μέρος στους αγώνες, ενώ σε πολλά αγωνίσματα οι αθλητές που ανέβηκαν στο βάθρο του νικητή πέτυχαν πολύ καλές επιδόσεις. Ρεκόρ συμμετοχής σημειώθηκε στον «Ευγένειο δρόμο» των 10.000 μ., όπου συμετείχαν συνολικά 51 αθλητές.

Την έναρξη των αγώνων κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος προηγουμένως τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού.

Όπως τόνισε στον χαιρετισμό του: «Η Ορθόδοξη Εκκλησία αντιμετωπίζει τον άνθρωπο ως ψυχοσωματική ολότητα λόγω της «διφυούς» συστάσεως του και επομένως αναγνωρίζει τα ευεργετικά αποτελέσματα της σωματικής άθλησης. […] Στην Αγία Γραφή, ο λόγος του Αποστόλου των Εθνών Παύλου στο μαθητή του Απόστολο Τιμόθεο «εάν δε και αθλή τις, ου στεφανούται εάν μη νομίμως αθλήση» μας διδάσκει το αληθινό αθλητικό πνεύμα.

Η νόμιμη άθληση που αναφέρει ο Απ. Παύλος δεν τελειώνει μέσα στον στίβο, αλλά περιλαμβάνει όλη τη ζωή του αθλητή. Ο τρόπος ζωής του χαρακτηρίζεται από αυτοπειθαρχία, υπακοή στον προπονητή και στους κανονισμούς του αθλήματος, υπομονή και επιμονή, περισυλλογή και συγκέντρωση για την επίτευξη του στόχου.

Πίσω από ένα μετάλλιο και μια διάκριση σε αγώνες κρύβεται προετοιμασία, πολύς μόχθος και διάφορες στερήσεις. Ο αθλητής συνεχώς εκπαιδεύεται και ασκείται για να αγωνίζεται δίκαια και καθαρά, να είναι σταθερός και να αποφεύγει τους πειρασμούς, να έχει σεβασμό στην αθλητική διαδικασία, στους συναθλητές και στους αντιπάλους.

Το χρονόμετρο διδάσκει την αξιοκρατία και οι κανονισμοί των αθλημάτων τα όριά μας στην κοινωνία που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε». Επίσης, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Δήμο Ιεράπετρας και τον Γυμναστικό Σύλλογο «ΛΙΒΥΚΟΣ», για την άριστη συνεργασία στη διοργάνωση των αγώνων, τους χορηγούς των «ΙΗ΄ ΝΕΣΤΟΡΕΙΩΝ», την Ένωση Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Κρήτης και τον Σύνδεσμο Κριτών Κρήτης, τους πάντα πρόθυμους και ακούραστους εθελοντές που συνδράμουν στην ομαλή διεξαγωγή των αγώνων».


Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.