Συγκλόνισε το κοινό των Τρικάλων η μουσική παράσταση της Ορχήστρας της Εκκλησίας της Ελλάδος, με τον τίτλο «Η Μικρασία ζει», που πραγματοποιήθηκε στο Φρούριο των Τρικάλων, στα πλαίσια των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, για την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Στο κατάμεστο θέατρο δεν σταμάτησε το κοινό να χειροκροτεί τη Σοφία Μάνου, το Γεράσιμο Ανδρεάτο και την εκπληκτική ορχήστρα. Την καλλιτεχνική διεύθυνση είχε ο κ. Γεώργιος Δεμελής ο οποίος επέλεξε να εναλλάσσει μουσικές και χορευτικές εικόνες, τοποθετώντας στη σκηνή αριστουργηματικά τις αυθεντικές φορεσιές στους χορούς, που χόρεψε το Χορευτικό του Κέντρου Χορού Τρικάλων «Τρίκκη» υπό τη καθοδήγηση του κ. Βασίλη Γαλάνη, της Μικράς Ασίας οι οποίες έφεραν βαθιά στη μνήμη τις «χαμένες πατρίδες».

Ιδιαίτερα όμορφη στιγμή της παράστασης, ήταν όταν η Χορωδία της μουσικής σχολής «Παπαστάθη», ντυμένη στα λευκά, στάθηκε μουσικά με αξιοπρέπεια και σεβασμό, στα τόσο απαιτητικά τραγούδια που ερμήνευσε υπό την καθοδήγηση της κας. Νατάσσα Παπαστάθη.

Την εκδήλωση λάμπρυνε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος έκανε την έναρξη της εκδήλωσης διαβάζοντας το μήνυμα της Ιεράς Συνόδου για την εκδήλωση, ως εκπρόσωπος της.

Στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Τρικαίων κ. Δημήτριος Παπαστεργίου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Υπουργείου Περιβάλοντος και Ενέργειας Τρικαλινού και για το λόγο αυτό εκφράσθηκαν ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Υπουργό κ. Κώνσταντίνο Σκρέκα.

Μεγάλη αίσθηση προκάλεσαν τα κείμενα που ερμήνευσε η Άννα Λιαμή, τα οποία γράφτηκαν για τη παράσταση και μετέφεραν τη σκέψη και τα συναισθήματα του κοινού, στα βιώματα των προσφύγων που έφτασαν στην Ελλάδα.

Πρόκειται για μια παράσταση αξιώσεων γεμάτη συγκινήσεις, χρώματα, εικόνες και συναισθήματα, ένα θέαμα που μάγεψε το κοινό.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.