Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και ιεροπρέπεια πανηγύρισε την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023, εορτή της μνήμης του Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου, ο φερώνυμος πανηγυρίζων Ιερός Ναός στον οικισμό Λαγκάδα της Ενορίας Καρυδίου Σητείας.

Στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους, και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο του στο πολυάριθμο εκκλησίασμα.

Στο μεστό κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τον ενάρετο βίο και τα χαρίσματα του ηγιασμένου και θαυματουργό αγίου, υπογραμμίζοντας ότι έζησε με αδιάλειπτη προσευχή, αυστηρή νηστεία, αγρυπνία και υπακοή στην πολιτεία της ερήμου, όπου συνδέθηκε με τον Μέγα Ευθύμιο και τον άγιο Θεοδόσιο τόν Κοινοβιάρχη και άλλους μεγάλους ασκητές.

Ο Σεβ. κ. Κύριλλος σημείωσε ακόμα ότι ο Όσιος Σάββας υπήρξε ο ιδρυτής της Ιεράς Κοινοβιακής Μονής Λαύρας, η οποία τηρεί αυστηρό τυπικό και για πολλούς αιώνες αποτελεί μεγάλο κέντρο του μοναχισμού και πρότυπο της μοναχικής ζωής, αλλά και άλλων μοναστηριών, ευχήθηκε δε όλους τους παρισταμένους χρόνια πολλά με τη χάρη, την ευλογία και τις πρεσβείες του αγίου.

Επίσης, ο Σεβ. ευχαρίστησε τα Μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου για την πρόσφατη εκτέλεση των απαραίτητων οικοδομικών εργασιών συντήρησης και επισκευής του ναού.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως και Ηγούμενος της Ι. Σταυροπηγιακής Μονής Τοπλού, ο Αιδεσιμώτατος Πρωτ. Σπυρίδων Ρελάκης, Εφημέριος της Ενορίας Παλαικάστρου και Αρχιερατικός Επίτροπος της Δ΄ Αρχιερατικής Περιφέρειας, ο Αιδεσιμώτατος Οικονόμος π. Εμμανουήλ Μαρκάκης, Εφημέριος της Ενορίας Κρυονερίου, ο Αιδεσιμολ. Ιερεύς Νικόλαος Σφενδουράκης, Εφημέριος της Ενορίας Μυρσίνης, και ο Διάκονος Θεμιστοκλής και εκκλησιάστηκαν αρκετοί ευσεβείς χριστιανοί της ευρύτερης περιοχής.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.