Το Σάββατο 9 Μαρτίου 2019 η Εκκλησία μας τίμησε την μνήμη των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων των εν τη λίμνη της Σεβαστείας μαρτυρησάντων και στην Ιερά Μητρόπολή μας πανηγύρισε με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια η ιστορική και περικαλλής φερώνυμη Ιερά Μονή.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής τελέσθηκαν αρχικά ο Όρθρος και η αρτοκλασία και στη συνέχεια η πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου και με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονος και Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Προδρόμου και πλειάδας κληρικών από την Μητροπολιτική μας περιφέρεια.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου στην μεστή νοημάτων ομιλία του παίρνοντας αφορμή από το μαρτυρικό τέλος των Αγίων Τεσσαράκοντα, που με τον τρόπο αυτό διατράνωσαν την πίστη τους και κέρδισαν την Βασιλεία των Ουρανών, επιχείρησε ένα παραλληλισμό με τη σύγχρονη εποχή, όπου στη Χώρα μας δυστυχώς τα μεγάλα ΟΧΙ σπανίζουν και επικρατούν τα εύκολα ΝΑΙ, που έχουν ως αποτέλεσμα την αλλοτρίωση της ελληνορθόδοξης ταυτότητάς μας και την απώλεια – με αλόγιστο τρόπο – κεκτημένων αιώνων.

Ο Σεβασμιώτατος στη συνέχεια ευχαρίστησε τον σεπτό Ποιμενάρχη μας για την τιμητική πρόσκληση, ενώ μίλησε με επαινετικά λόγια για τον Ηγούμενο και την αδελφότητα της Μονής, που έχουν μετατρέψει το ευλογημένο αυτό προσκύνημα σε ‘’πνευματικό φάρο ‘’ για την ευρύτερη περιοχή.

Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε στο πολυπληθές εκκλησίασμα να έχει την ευλογία και την προστασία των τιμώμενων Αγίων και να διάγει μία εποικοδομητική πνευματικά Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος ευχαρίστησε αρχικά τους Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο για την παρουσία τους, τους κληρικούς, τους ιεροψάλτες, καθώς και τους προσκυνητές που κατέκλυσαν και τις δύο ημέρες τη Μονή.

Στη συνέχεια εξήρε τον Ηγούμενο της Μονής π. Εφραίμ και τα υπόλοιπα μέλη της αδελφότητας για την αρμονική συνύπαρξή τους, την θυσιαστική τους αγάπη, την βαθιά τους πίστη στο Θεό, την πνευματικότητα και την ολοπρόθυμη προσφορά τους σε όποιον επιθυμεί να αναπαυτεί κάτω από το πετραχήλι τους και να ακούσει τα θεόπνευστα λόγια τους. Κατακλείοντας την ομιλία του ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε η θυσία των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων να αποτελέσει για όλους μας παράδειγμα πίστης, θέλησης και αρετής.

Ακολούθως, ως είθισται, προσφέρθηκε μοναστηριακό κέρασμα σε όλους τους προσκυνητές. Στις θρησκευτικές τελετές παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Δαβάκης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λακωνίας κα Τζανετέα, ο Δήμαρχος Δ. Σπάρτης κ. Βαλιώτης και ο Στρατιωτικός Διοικητής Λακωνίας Ταξίαρχος κ. Χατζηνικολάου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.