Με κουρτίνες πρόκειται να καλυφθούν τελικά οι αγιογραφίες και τα ψηφιδωτά της Αγίας Σοφίας, μετά την μετατροπή της σε τζαμί, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ, Μαρία Ζαχαράκη.

Ο Αλί Ερμπάς, ο οποίος βρέθηκε και σήμερα στην Αγία Σοφία για επιθεώρηση, ανέφερε ότι «ένα μέρος της επικάλυψης έχει ολοκληρωθεί. Τα υπόλοιπα μωσαϊκά και οι αγιογραφίες αυτή την στιγμή καλύπτονται με κουρτίνες. Με τις δυνατότητες της τεχνολογίας θα τοποθετηθεί ένα σύστημα, χωρίς καν να μπει ούτε ένα καρφί».

Αναφορικά με τα χαλιά, ο Αλί Ερμπάς είπε ότι στρώνονται και ότι όλες οι ετοιμασίες είναι σε εξέλιξη. «Ο κήπος πίσω, το προαύλιο καθαρίζονται και τακτοποιούνται ώστε –ακόμη κι αν δεν υπάρχουν χαλιά- να μπορούν να προσευχηθούν οι άνθρωποι», σημείωσε, εκφράζοντας παράλληλα την ευχή «Πρώτα ο Αλλάχ την Παρασκευή θα είναι όλα έτοιμα, χωρίς κανένα πρόβλημα».

Στο μεταξύ, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στην περιοχή γύρω από την Αγία Σοφία ανακοίνωσε ότι παραχωρεί το κατάλυμά του δωρεάν σε όσους θα παρευρεθούν για την προσευχή της Παρασκευής.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.