Με κατάνυξη το Ρέθυμνο εόρτασε τους Αγίους Τέσσερεις Νεομάρτυρες, Γεώργιο, Αγγελή, Μανουήλ και Νικόλαο, οι οποίοι νότισαν με το αίμα τους το χώμα του «για του Χριστού την πίστιν την αγίαν» κατά το έτος 1824, στο σημείο ακριβώς όπου βρίσκεται ο Ιερός Ναός τους, στο κέντρο της πόλεως.

Κατά το Μέγα Εσπερινό της Εορτής, την Δευτέρα 27η Οκτωβρίου 2020, χοροστάτησε ο Ρεθύμνιος Θεοφιλ. Επίσκοπος Βαβυλώνος κ. Θεόδωρος, Ιεράρχης του παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο οποίος και αντιφώνησε στην προσφώνηση του Ποιμενάρχου μας Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου, που τον καλωσόρισε και τον παρουσίασε στους φιλάγιους εορταστές.

Το πρωΐ της Τρίτης 28ης Οκτωβρίου 2020 λειτούργησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος και συλλειτούργησε ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Βαβυλώνος κ. Θεόδωρος.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η εις Διάκονον χειροτονία του π. Εμμανουήλ Σπυρλιδάκη και, μετά το πέρας της, πραγματοποιήθηκε η Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο, στην οποία παρέστησαν οι τοπικές αρχές.

Το εσπέρας της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε ο μεθέορτος Εσπερινός μετά της Ιεράς Παρακλήσεως των Αγίων, αφού λόγω των συνθηκών δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη η Λιτάνευση των Τιμίων Καρών των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων στην πόλη του Ρεθύμνου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.