Την Παρασκευή 19 Απριλίου το πρωί, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε κατά την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ελούντας, όπου εκκλησιάσθηκαν τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου της πόλεως.

Το Σάββατο του Λαζάρου 20 Απριλίου το πρωί, τελέσθηκε στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Αρετίου πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου κ. Γερασίμου.

Να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος ιερός ναός είναι από τους ελάχιστους σε ολόκληρη την Κρήτη που είναι αφιερωμένοι στον Άγιο και Δίκαιο φίλο του Χριστού.

Το εσπέρας της ίδιας ημέρας χοροστάτησε στον Εσπερινό που τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως.

Την Κυριακή των Βαΐων 21 Απριλίου το πρωί, ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μαλίων. Μετά την ευλόγηση των Βαΐων ακολούθησε η λιτάνευσίς των πέριξ του ιερού ναού, η ανάγνωση της ευαγγελικής περικοπής της ημέρας και εν συνεχεία η Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Στο κήρυγμά του προς το ευσεβές εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ανεφέρθη στην σωτηριολογική σημασία της μεγάλης αυτής εορτής. «Αισθανόμαστε μεγάλη χαρά και αγαλλίαση για ακόμη μία φορά, διότι ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, «ερχόμενος προς το εκούσιον πάθος», θυσιάζεται για την σωτηρία μας.

Και θα πρέπει να τον ευγνωμονούμε γι’ αυτό, προσερχόμενοι εν μετανοία και εξομολογήσει στο Ποτήριον της Ζωής, στην Κοινωνία του Σώματος και του Τιμίου Του Αίματος», επεσήμανε μεταξύ άλλων.

Το εσπέρας της ίδιας ημέρας, ο Σεβασμιώτατος παρέστη στον Εσπερινό στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως, όπου πραγματοποιήθηκε με πομπή η Έξοδος του Νυμφίου.

Εν συνεχεία χοροστάτησε στην Ακολουθία του Νυμφίου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος, πόλεως Αγίου Νικολάου.

Την Μεγάλη Δευτέρα 22 Απριλίου το πρωί, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε κατά την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Αμμουδάρας.

Το εσπέρας της ίδιας ημέρας, παρέστη στην Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ελληνικών.

Εν συνεχεία χοροστάτησε στην Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου, πόλεως Αγίου Νικολάου.

Την Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου το πρωί, ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε κατά την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στην Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Καρδιωτίσσης – Κεράς Πεδιάδος.

Το εσπέρας παρέστη στην Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Πινών και ακολούθως χοροστάτησε στην Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως.

Την Μεγάλη Τετάρτη το πρωί, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε κατά την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, Λιμένος Χερσονήσου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.