Με αμείωτο και γοργό ρυθμό συνεχίζονται οι εργασίες ανοικοδομήσεως του μεγαλεπιβόλου έργου της κατασκευής του Διοικητικού και Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Μουάνζα της Τανζανίας στην καρδιά της Αφρικής, ενός έργου του οποίου την κατασκευή και αποπεράτωση έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου η Ιερά Μητρόπολίς μας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος τον περασμένο χειμώνα υποσχέθηκε στον Ελληνομάθη Μητροπολίτη Μουάνζα κ. Ιερώνυμο, ότι μετά την ολοκλήρωση του μεγαλοπρεπούς Καθεδρικού Ναού, του αγίου Νικολάου, ο οποίος εγκαινιάσθηκε από τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο, η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος θα αναλάβει και την ανέγερση του Πνευματικού – Διοικητικού Κέντρου, το οποίο θα διευκολύνει τις Ποιμαντικές και Διοικητικές δράσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Μουάνζα.

Κατά την τελευταία επίσκεψή του στη Λαμία τον περασμένο Μάιο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μουάνζα κ. Ιερώνυμος διαβεβαίωσε τον Ποιμενάρχη μας ότι οι εργασίες ανοικοδομήσεως προχωρούν με πολύ γοργό ρυθμό, διότι οι πιστοί της Τανζανίας με πολύ χαρά και αγάπη εργάζονται ώστε το έργο να ολοκληρωθεί σύντομα και να αποτελεί μαζί με τον Καθεδρικό Ναό, άλλο ένα κόσμημα για την πόλη τους αλλά και ένα σπουδαίο εργαλείο για το Ποιμαντικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Μουάνζα.

Το Πνευματικό – Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Μουάνζα θα περιλαμβάνει: αίθουσα διαλέξεων και εκκλησιαστικών εκδηλώσεων , κατοικία του Μητροπολίτου, γραφεία της Μητροπόλεως, ξενώνα φιλοξενίας , χώρο για την ίδρυση Ραδιοφωνικού Σταθμού και άλλους χώρους απαραιτήτους για την Ιεραποστολική δραστηριότητα της Μητροπόλεως.

Είναι εντυπωσιακό ότι και αυτό το Ιεραποστολικό έργο το ανέλαβε αποκλειστικά ο ευσεβής κλήρος και λαός της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, δια το οποίο είναι άξιος πολλών επαίνων και συγχαρητηρίων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος εγκαρδίως ευχαριστεί τον φιλάνθρωπο κλήρο και λαό της Ιεράς Μητροπόλεως μας δια την άμεση και συνεχή προσφορά του και σ’ αυτό το έργο αγάπης και διακονίας στους Αφρικανούς αδελφούς μας, το οποίο θα αποτελεί μία ακόμη Χριστιανική μαρτυρία του Φθιωτικού Λαού.

Τα έργα Αγάπης και Προσφοράς συνεχίζονται…

Με γοργούς ρυθμούς ανοικοδομείται το Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως Μουάνζα


Με γοργούς ρυθμούς ανοικοδομείται το Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως Μουάνζα

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.