Υπουργοί, πρώην και νυν κρατικοί αξιωματούχοι, συνεργάτες, φίλοι και απλοί πολίτες, βρέθηκαν στο Υπουργείο Εργασίας, για να γράψουν στο βιβλίο συλλυπητηρίων που άνοιξε για την Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Στο κτίριο, στο οποίο για εννέα χρόνια πέρασε τις περισσότερες ώρες της καθημερινότητάς της… Άκουγε τα προβλήματα των συνεργατών της, μα πάντα όπως αποδείχθηκε είχε στο μπροστά μέρος της σκέψης της, τον απλό κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βαθιά θλίψη, απόλυτη σιωπή… ΠτΔ και υπουργοί υπέγραψαν το βιβλίο συλλυπητηρίων

Μπορεί τα βλέμματα, να έπεσαν στην παρουσία του Προέδρου Αναστασιάδη και των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, ωστόσο η φορτισμένη ατμόσφαιρα, τα βουβά δάκρυα του κόσμου, τα λευκά λουλούδια που κρατούσε η κα Χρύσω, δεν μπορούσαν να αφήσουν κανένα ασυγκίνητο.

«Πώς να πούμε αντίο, σ΄ έναν άνθρωπο όπως τη Ζέτα που ήταν πολύ δυναμικός; Που ήταν πολύ δραστήρια και πολύ εργατική… Η Ζέτα συνδύαζε την απλότητα και το μεγαλείο για τη θέση της. Είμαστε πολύ λυπημένοι για τον αδόκητο θάνατό της. Έφυγε τόσο νωρίς. Είχε να προσφέρει πολλά. Και στην πολιτεία και στους συνανθρώπους της», είπε συγκινημένη η πρώην στενή συνεργάτιδα της Ζέτας, Χρύσω Μιχαήλ.

Η κα Μαρία δεν κατάφερε να κρύψει τα δάκρυά της μιλώντας για τη Ζέτα, «νιώθουμε συγκλονισμένοι. Βοήθησε πάρα πολύ κόσμο. Ήταν δίπλα στον πολίτη, έβρισκε λύσεις παντού. Φώτιζε πολλές ψυχές. Γνωριζόμασταν αρκετά χρόνια. Συναντιόμασταν σε συσκέψεις που αφορούσαν κυρίως παιδιά με ειδικές ανάγκες. Ήταν μια σωστή κυρία και πάνω από όλα άνθρωπος», δήλωσε η κα Μαρία Χρίστου.

Κοντά στην είσοδο σκεπτική, στεκόταν και μια άλλη κυρία. Είπε πως δεν την γνώριζε προσωπικά, αλλά ένιωσε την ανάγκη να έρθει στο Υπουργείο και να γράψει κάτι για τη Ζέτα. «Πήρα άδεια από την εργασία μου για να έρθω, αλλά δεν θα προλάβω, ήρθε αρκετός κόσμος. Θα περάσω αύριο».

Ο συχωριανός της, από την κατεχόμενη συνοικία της Λευκωσίας, τη Νέαπολη την θυμάται από παιδί. «Την θυμάμαι που πήγαινε στο εργοστάσιο του παππού της. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο. Λυπήθηκα πολύ. Ήταν πολύ καλή», είπε ο κος Ανδρέας Ιωάννου.

«Ορφανέψαμε», ήταν τα συγκινητικά λόγια του προέδρου της Παγκύπριας Οργάνωσης Αποκαταστάσεως Παθόντων και Αναπήρων Πολέμου, Γιώργος Γρουτίδης.

«Είναι η μόνη υπουργός που άκουγε τα προβλήματά μας. Της εύχομαι καλό ταξίδι, καλό παράδεισο και ο Θεός μαζί της».

«Είχαμε συνεργαστεί για αρκετά χρόνια μαζί της. Στα αιτήματά μας ήταν πάντα θετική, μας λάμβανε υπόψη. Αυτή ήταν Υπουργός. Έφυγε νωρίς», είπε για την Ζέτα Αιμιλιανίδου, ο αναπληρωτής πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Πενταμελούς Οικογένειας, Χαράλαμπος Ηρακλειδης.

Για τη Ζέτα μας, όπως οι πλείστοι την αποκαλούσαν, μίλησε και ο γενικός γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ, Στρατής Ματθαίου, λέγοντας πως σημάδεψε με την παρουσία της, το Υπουργείο.

«Η Ζέτα, γιατί έτσι την φωνάζαμε, με το μικρό της. Η αγαπημένη μας, Ζέτα, προερχόταν από τις τάξεις των δημοσίων υπαλλήλων, ήταν επιτυχημένη υπουργός. Να πούμε, καλό ταξίδι και καλό παράδεισο».

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, της ΑνΑΔ, Δημήτρης Κιττένης, μιλώντας για τη Ζέτα είπε πως, έβαλε τη δική της σφραγίδα, τόσο στους εργοδοτούμενους, τους εργοδότες, όσο και στους ελεύθερους επαγγελματίες. Θα μείνει ανεξίτηλη θα μείνει η σφραγίδα της, στην κυπριακή κοινωνία».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.