Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Διεπιστημονικού Συνεδρίου με θέμα: «Θρησκεία – Εκπαίδευση – Διαπολιτισμικότητα. Διεπιστημονικές προσεγγίσεις», το οποίο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023 και έλαβε χώρα στο Αμφιθέατρο της Ραλλείου Σχολής Πειραιά, με συνδιοργανωτές την Ι. Μητρόπολη Πειραιώς, το Εργαστήριο Θρησκειολογίας του ΕΚΠΑ και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.

Το Συνέδριο χαιρέτησαν, εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Μητροπολίτης Προικοννήσου, κ. Ιωσήφ, ο Πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης Πειραιά, π. Νήφων (Καπογιάννης), ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ, κος. Εμμανουήλ Καραγεωργούδης, ο Αντιπρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας και πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου, π. Αθανάσιος Μελισσάρης, ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Θρησκειολογίας του ΕΚΠΑ, κος. Σπυρίδων Τσιτσίγκος, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά κος. Διονύσιος Αναστασόπουλος καθώς και εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στις συνολικά 6 συνεδρίες, αναπτύχθηκαν άκρως ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, με έμφαση στις σχέσεις Θρησκείας, Κοινωνίας και εκπαίδευσης, Θρησκευτικότητας και πνευματικότητας. Επίσης διερευνήθηκαν ζητήματα Παιδείας και Ηθικής καθώς και θέματα που σχετίζονται με τη διαπολιτισμική εκπαίδευση και αγωγή.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.