Με συμμετοχή αντιπροσώπων από όλες τις κοινότητες διεξήχθη η Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Μητρόπολης Σικάγου, υπό την προεδρία του Μητροπολίτη Ναθαναήλ και η οποία επισήμανε και πιστοποίησε το συντελούμενο πολύπλευρο έργο των κοινοτήτων.

Ο Μητροπολίτης Σικάγου Ναθαναήλ αναφέρθηκε στο πενταετές πρόγραμμα του ανάπτυξης της ζωής των κοινοτήτων, ενώ δόθηκε λεπτομερής οικονομικός απολογισμός με την πλέον κατανοητή μέθοδο διαφάνειας, ενώ παρουσιάσθηκε και εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του επόμενου έτους.

Επίσης, η ολομέλεια ψήφισε νέα μέλη αντιπροσώπους για το Μητροπολιτικό Συμβούλιο, την Εξελεγκτική Επιτροπή και το Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο.

Δύο ανώνυμοι δωρητές οι οποίοι ενθαρρύνθηκαν από την πορεία της Μητρόπολης Σικάγου υποσχέθηκαν από πενήντα χιλιάδες δολάρια ο καθένας, σύνολο εκατό χιλιάδες, με την πρόκληση να βρεθεί το ισότιμό τους από άλλες δωρεές, προς το καινούργιο Αποθεματικό Ταμείο που δημιουργήθηκε με την ονομασία Κληροδότημα Οράματος της Μητρόπολης Σικάγου.

Το καινούργιο Κληροδότημα έχει δομηθεί προκειμένου να υποστηρίζει και αναπτύσσει προγράμματα και διακονίες της Μητρόπολης.

Επί πλέον η Φιλόπτωχος Αδελφότητα της Μητρόπολης έδωσε δωρεά είκοσι πέντε χιλιάδων δολαρίων στο Κέντρο Πνευματικής Περισυλλογής και Κατασκηνώσεων του Αγίου Ιακώβου.

Οι αντιπρόσωποι – σύνεδροι των κοινοτήτων είχαν χωριστεί σε πέντε ομάδες για αντίστοιχες διακονίες και προγράμματα της Μητρόπολης, οι συζητήσεις και τα πορίσματα των οποίων συζητήθηκαν στην ολομέλεια, θα τεθούν σε εφαρμογή και η αξιολόγησή τους θα γίνει κατά τη διάρκεια των επόμενων πέντε ετών.

Στην εισηγητική του ομιλία ο Μητροπολίτης Ναθαναήλ, ανάμεσα στα άλλα, είπε πως «έχω αφιερώσει πολύ χρόνο σκεπτόμενος γιατί είμαστε εδώ. Κι όταν λέγω πολύ χρόνο, κυριολεκτικά εννοώ μήνες και χρόνια. Κι όταν λέγω ‘εμείς’ εννοώ το ‘εμείς’ ως μέλη της Μητρόπολης Σικάγου, ‘εμείς’, ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ‘εμείς’ ως το Σώμα του Χριστού».

Σε άλλο σημείο είπε πως «πρακτικώς ομιλούντες είμαστε εδώ για να συζητήσουμε τα θέματα τα οποία είναι σπουδαία για τη ζωή της Μητρόπολής μας: Προτάσεις για να ανασυγκροτήσουμε την οικονομική μας δομή. Τρόπους για την καλύτερη υποστήριξη των διακονιών. Την αναζήτηση για το Μητροπολιτικό μας Κέντρο και το μεγάλο ερώτημα την ανάπτυξη της Εκκλησίας εδώ στην Κεντροδυτική Περιοχή της χώρας και πολλά άλλα».

Ο Μητροπολίτης Ναθαναήλ υπογράμμισε πως «πάνω και πέρα από όλα αναφορικά με την ημερήσια διάταξη της Συνέλευσής μας βρισκόμαστε εδώ επειδή θέλουμε ένα καλύτερο μέλλον για τους ανθρώπους μας. Θέλουμε ένα όραμα το οποίο να αποκαλύπτει τον καλύτερό μας εαυτό που να μας οδηγεί στην ανάπτυξη και ευεξία της Εκκλησίας μας».

Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης Ναθαναήλ ξεδίπλωσε το πρόγραμμα της Μητρόπολης στους εξής τομείς: Ανάπτυξη του κλήρου, υποστήριξη των κοινοτήτων, επέκταση της φιλανθρωπίας, διεύρυνση συμμετοχής, προαγωγή ανάπτυξης».

Σε δήλωσή του μετά το πέρας της Κληρικολαϊκής ανέφερε τα εξής: «Εχοντας ακούσει το ποίμνιο κατά τα πέντε περασμένα χρόνια, γνωρίζουμε τώρα πού βρισκόμαστε και τι θέλουμε ως κοινότητα πίστεως, την οποία πολλές εκατοντάδες έχουν μορφοποιήσει και καθορίσει».

Είπε ακόμα, πως «έχοντας θέσει την πορεία για το μέλλον μας, τώρα πρέπει να συνεχίσουμε τη δύσκολη αλλά ουσιαστική προσπάθεια διαποίμανσης όλων των τέκνων του Θεού, εκείνων που ήδη είναι ενεργά μέλη στη ζωή της Εκκλησίας, καθώς και εκείνα τα οποία αναζητούν μεγαλύτερο σκοπό, νόημα στη ζωή τους».

Θ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.