Ο Μητροπολίτης Ονούφριος κάλεσε όλους να παράσχουν ανθρωπιστικούς διαδρόμους από την γραμμή του πυρός, για την άμεση εκκένωση των πόλεων με ασφάλεια για τους πολίτες.

Προσπάθειες για ανθρωπιστικό διάδρομο στη Μαριούπολη, καταβάλει αυτές τις ημέρες ο Μητροπολίτης Κιέβου κ. Ονούφριος και Ιεράρχες της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Χθες, Σάββατο 12 Μαρτίου 2022 ο Μητροπολίτης Ζαπορόζιε κ. Λουκάς με κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, παρέδωσε 90 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας και φαρμάκων.

Επίσης, ο Μητροπολίτης Ονούφριος κάλεσε όλους να παράσχουν ανθρωπιστικούς διαδρόμους από την γραμμή του πυρός, για την άμεση εκκένωση των πόλεων με ασφάλεια για τους πολίτες.

Να αναφερθεί ότι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Β. Ζελένσκι στην χθεσινή του ομιλία, ευχαρίστησε την Εκκλησία για τις εν λόγω ενέργειες.

«Είμαι ευγνώμων στους εκπροσώπους της Εκκλησίας που ένωσαν τις προσπάθειες για την προστασία του ανθρωπιστικού διαδρόμου στη Μαριούπολη από τους βομβαρδισμούς», είπε χαρακτηριστικά ο Β. Ζελένσκι.

Τέλος πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μητροπολίτης Ζαπορόζιε σε συννενόηση με τον Μητροπολίτη Ονούφριο απέστειλε 12 κληρικούς στην Μαριούπολη για βοήθεια.

doxologia

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.