Τούρκοι: Θέμα με διεκδίκηση αποζημιώσεων γιατί «απαλλοτριώθηκαν» οι «περιουσίες» τους σε Ρόδο, Κω, Κρήτη και Θράκη εγείρει η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίς Yeni Safak.

η Τουρκία, μέσω ενός οργανωμένου σχεδίου και τεσσάρων Τούρκων πολιτών που οι πρόγονοί τους ζούσαν στην Ρόδο, έχουν προσφύγει στα ελληνικά δικαστήρια ζητώντας αποζημιώσεις γιατί οι περιουσίες τους κατεσχέθησαν από την Ιταλία το 1940, όταν τα Δωδεκάνησα τελούσαν υπό ιταλική κατοχή. Ειδικώτερα, η Yeni Safak κάνει λόγο για «αξιώσεις τεσσάρων Τούρκων, που ζητούν αποζημίωση για την προγονική τους περιουσία στην Ρόδο, που κατασχέθηκε το 1940» όταν ο Ιταλός κυβερνήτης απαλλοτρίωσε τις τουρκικές περιουσίες στο νησί.

το δημοσίευμα υπενθυμίζει ότι τα Δωδεκάνησα παρεχωρήθησαν στην Ελλάδα το 1947, με την Συνθήκη των Παρισίων, αναφέροντας πως οι Τούρκοι, που προσέφυγαν στα ελληνικά δικαστήρια, ζητούν τώρα αποζημίωση από το ελληνικό κράτος, που αγγίζει τα 5 εκατομμύρια ευρώ. «Τέσσερεις Τούρκοι κατέθεσαν μήνυση στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Ρόδου, καταθέτοντας τίτλους ιδιοκτησίας και τα έγγραφα των προγόνων τους. η υπόθεση ωστόσο απορρίφθηκε, με αποτέλεσμα να υπάρξουν ξεχωριστές αγωγές στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Ρόδου και στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου.

Όμως το Διοικητικό Πρωτοδικείο Ρόδου διέκοψε προς το παρόν την υπόθεση, εν αναμονή της οριστικής αποφάσεως του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου» γράφει η εφημερίς. Επίσης αποκαλύπτει ότι περισσότερες από 100 τουρκικές μκο έχουν αρχίσει νομική εκστρατεία διεκδικήσεως περιουσιακών στοιχείων τουρκικής ιδιοκτησίας, συμπεριλαμβανομένων των Δωδεκανήσων, συμπεριλαμβανομένης της κω και της Ρόδου, της Δυτικής Θράκης και της Κρήτης! «το θέμα σχεδιάζεται να τεθεί στον Ηνωμένα Έθνη, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Συνεργασίας για την Ασφάλεια, καθώς και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μέσω των τουρκικών μκο» αναφέρει η εφημερίς. Πρόκειται για ένα σχέδιο του Ερντογάν, που με εμπροσθοφυλακή τους τέσσερεις Τούρκους, αρχίζει να φαντασιώνεται αποζημιώσεις σε κάθε σημείο της Ελλάδος την οποία έχουν βάψει με αίμα οι Τούρκοι στην πάροδο των αιώνων.

Κατά συνέπεια δεν προκαλεί έκπληξη όταν προ εβδομάδων έγινε γνωστό ότι η Τουρκία σχεδιάζει να προσφύγει στην διεθνή Δικαιοσύνη για την άλωση της Τριπολιτσάς. και πάλι η Yeni Safak είχε γράψει για «το έγκλημα της Ελλάδας κατά της ανθρωπότητος, που μετέτρεψε την εξέγερση του 1821 κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας σε σφαγή περισσότερων από 50. 000 Τούρκων, Εβραίων και Αλβανών στην Τρίπολη» και ότι θα οδηγηθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.