ΑΞΙΟΣ! Θερμές αντιδράσεις για τον Μητροπολίτη Κίτρους, μετά την ενημέρωση για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Ενημερωτική εκδήλωση για το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο που αφορά τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, διοργάνωσε, το απόγευμα της Κυριακής 28/01, η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα. Ομιλητής ήταν ο Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, ο οποίος ενημέρωσε τους πιστούς για το περιεχόμενο και τις επιπτώσεις αυτού του νομοσχεδίου στην κοινωνία.

Με χειροκροτήματα υποδέχτηκαν οι πιστοί τον Μητροπολίτη στον Ιερό Ναό της Θείας Αναλήψεως για την ομιλία του

Η ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Θείας Αναλήψεως, με πλήθος πιστών να παρακολουθεί. Ο Μητροπολίτης Γεώργιος ανέλυσε τις επιπτώσεις του νομοσχεδίου στην παραδοσιακή οριοθέτηση του γάμου, καθώς και την επίσημη θέση της Εκκλησίας για το θέμα. Παρουσίασε τα διάφορα επιχειρήματα και τις αντιδράσεις που προκαλεί το εν λόγω νομοσχέδιο. Κατέστησε σαφές ότι η Εκκλησία είναι αντίθετη στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, καλώντας τους Βουλευτές Πιερίας να μην το ψηφίσουν. Εντός του Ναού βρέθηκε και ο Βουλευτής Πιερίας της ΝΙΚΗΣ κ. Κομνηνός Δελβερούδης.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ο Μητροπολίτης έλαβε θερμές αντιδράσεις από τον κόσμο. Τη στιγμή της αποχώρησής του από τον ναό, πολλοί πιστοί τον εξύμνησαν και τον φώναζαν «ΑΞΙΟ»! Το σύνθημα «όταν το ράσο γίνεται σημαία, τότε η νίκη είναι βεβαία» ακούστηκε στα προπύλαια του ναού, θυμίζοντας τις αντιδράσεις που υπήρχαν πριν πέντε χρόνια, κατά την περίοδο των διαδηλώσεων που γινόταν κατά της «Συμφωνίας των Πρεσπών».

Πριν την έναρξη της ομιλίας του κ. Γεωργίου, πολίτες και ιερείς ήταν συγκεντρωμένοι έξω από τον Ναό, κρατώντας πανό κατά του επικείμενου νομοσχεδίου.

Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.