Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή πιστών πανηγύρισε την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου ο Ιερός Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους Νέας Πραισού Σητείας.

Ανήμερα της πανηγύρεως ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Kύριλλος χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον Θείο λόγο

Στην εμπνευσμένη ομιλία του ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Kύριλλος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της θεραπείας της κόρης της Χαναναίας και στη μεγάλη πίστη αυτής της γυναίκας, σημειώνοντας ότι αυτή η ακλόνητη και θερμουργός πίστη προς τον Χριστό οδήγησε και τον υπέργηρο Ιερέα άγιο Χαράλαμπο στην ομολογία του ενώπιον του Επάρχου και στα θαυματουργικά γεγονότα που επιτέλεσε κατά τα φρικτά βασανιστήρια που τον υπέβαλαν.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι ο τιμώμενος άγιος εξακολουθεί έως τις μέρες μας να επιτελεί θαύματα καθώς, παράκληση του κατά την ώρα της μαρτυρικής τελειώσεώς του ήταν όπου θα υπάρχουν λείψανα του και τιμάται η μνήμη του οι χριστιανοί ποτέ να μην πεινάσουν και να μην πεθαίνουν από την ασθένεια της πανώλης, δηλ. της πανούκλας.

Στo τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας τον Σεβ. κ. Κύριλλο καλωσόρισε στα ιστορικά χωριά του Αγίου Σπυρίδωνος και της Ν. Πραισού, ο Αιδεσ. Εφημέριος της Ενορίας Ιερεύς π. Γεώργιος Καλύβας, ο οποίος, τον ευχαρίστησε γιατί ιερούργησε κατά την πανήγυρη του Ενοριακού Ναού του Αγ. Χαραλάμπους, πολιούχου και προστάτου της Ενορίας Νέας Πραισού.

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων «θα έχετε τη αμέριστη συμπαράστασή μας στο δύσκολο έργο που έχετε να επιτελέσετε, καθώς ο κόσμος έχει μεγάλη ανάγκη από πνευματική καθοδήγηση και κοινωνική υποστήριξη, και ξέρουμε πολύ καλά ότι και στα δύο μπορείτε να πετύχετε άριστα και να προσφέρετε τα μέγιστα στο ποίμνιό σας.

Σας το ευχόμαστε με όλη μας την καρδιά και η δική μας αγάπη θα σας συντροφεύει πάντοτε. Με την πεποίθηση ότι ο Κύριος θέλει κρατύνη έτι περισσότερον την Υμετέρα Σεβασμιότητα, παρακαλώ όπως δεχθείτε τις ολοκάρδιες ευχές μας υπέρ υγείας, μακροημερεύσεως και περαιτέρω διακονίας δι’ έργων αρεστών εις τον Θεόν και ωφελίμων είς τους ανθρώπους, Εις πολλά έτη, Σεβασμιώτατε.

Άξιος!».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.