Με ιδιαίτερη εκκλησιαστική λαμπρότητα και με μεγάλη συμμετοχή πιστών πανηγύρισε την Πέμπτη 26 Ιουλίου, εορτή της μνήμης της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής, ο φερώνυμος παλαιός και ιστορικός Ιερός Ναός της Ενορίας Ζήρου Σητείας.

Ανήμερα της πανηγύρεως ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο, αναφερόμενος στη ζωή και τα μαρτύρια της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής.

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. κ. Κύριλλος τέλεσε τη καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των σφαγιασθέντων Σκαλιωτών ηρώων, ενώπιον του Ηρώου τους που βρίσκεται στην πλατεία του χωριού.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στην επιμνημόσυνη δέηση που ακολούθησε συμμετείχε πλήθος πιστών από την Ενορία Ζήρου και την γύρω περιοχή, μεταξύ των οποίων ήταν ο Αντιδήμαρχος Σητείας κ. Παύλος Χριστοδουλάκης, ο Διοικητής της 11ης Μ.Σ.Ε.Π. Ζήρου Σμήναρχος κ. Εμμανουήλ Πάνου, o Υποδιοικητής της Π.Ν.Β. Κυριαμαδίου κ. Κων/νος Παθιάκης, η Πρόεδρος κ. Αλεξάνδρα Παπαθανασάκη και τα Μέλη της Τοπικής Κοινότητας Ζήρου, η Πρόεδρος και τα Μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζήρου κ.α.

Με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Ζήρου

Με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Ζήρου


Με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Ζήρου

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.