Με λαμπρότητα και επισημότητα την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022, εορτή της μνήμης του Αγίου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου, πανηγύρισε ο φερώνυμος Ιερός Ενοριακός Ναός της Κοινότητας Αγίου Στεφάνου της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού Δήμου Ιεράπετρας.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, περιστοιχούμενος από Εφημερίους της περιοχής, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο.

Ο Σεβ. κ. Κύριλλος στην εμπνευσμένη ομιλία του αναφέρθηκε στις αρετές του Αγίου Στεφάνου και ιδιαίτερα στη παροιμιώδη συγχωρητικότητά του, στην περίφημη ομολογία του για τον Χριστό ως Μεσσία και Σωτήρα ενώπιον των Εβραίων στο Συνέδριο, αλλά και στα μοναδικά του χαρίσματα, όπως περιγράφονται στις Πράξεις των Αποστόλων. Ήταν πλήρης πίστεως και δυνάμεως, και «εποίει τέρατα και σημεία μεγάλα εν τω λαώ», δηλ. πάμπολλα θαύματα, αλλά μπόρεσε ως γνήσιος μαθητής του Σταυρωθέντος Κυρίου να συγχωρέσει τους λιθοβολιστές του, λέγοντας όπως και ο Χριστός «Κύριε, μη στήσεις αυτοίς την αμαρτίαν ταύτην».

Επίσης ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι μεθεόρτια των Χριστουγέννων η αγία Εκκλησία μας συνεορτάζει την Σάρκωση του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού και την επιφάνεια του Θεού στη γη με τη μαρτυρική τελείωση και την ανάβαση του αγίου Πρωτομάρτυρος Στεφάνου, που πρώτος μαρτύρησε για τον Χριστό, από τη γη στη Βασιλεία των Ουρανών.

Τέλος, ευχήθηκε στους παριστάμενους πιστούς και όλους τους Αγιοστεφανιώτες χρόνια πολλά και ευλογημένα με την προστασία και τις πρεσβείες του Αγίου Στεφάνου, προστάτου του ομώνυμου χωριού.
Στον Όρθρο και στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Αιδεσ/τος Πρωτ. Αντώνιος Τσαγκαράκης Αρχιερατικός Επίτροπος της Ε΄ Αρχιερατικής Περιφέρειας και Εφημέριος της Ενορίας Λιθινών, ο Αιδεσιμολ. Πρωτ. Ιωάννης Νεστοράκης, Αρχιερατικός Επίτροπος της Στ΄ Αρχιερατικής Περιφέρειας και Εφημέριος της Ενορίας Μαύρου Κολύμπου, ο Αιδεσιμώτατος Πρωτ. Σάββας Λιναρδάκης, Αρχιερατικός Επίτροπος της Β΄ Αρχιερατικής Περιφέρειας και Εφημέριος της Ενορίας Παναγίας Ελεούσης Ιεράπετρας, ο Αιδεσ. π. Νεκτάριος Παθιάκης, Εφημέριος της Ενορίας Ζάκρου, ο Αιδεσ. π. Ταξιάρχης Μυκωνιάτης, Εφημέριος της Ενορίας Αγ. Στεφάνου, και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς.

Στην πανήγυρη παρέστησαν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Εμμανουήλ Βρυγιωνάκης και Νεκτάριος Παπαδάκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Στεφάνου κ. Εμμανουήλ Τσαμπανάκης και πλήθος πιστών της περιοχής.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.