Η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως ενημερώνει τους ευσεβείς χριστιανούς της Επαρχίας της ότι: «το Παρεκκλήσιο του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020, σφραγίστηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρουπόλεως σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 598/2020 Απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, στο οποίο προσέφυγαν οι ιδιοκτήτες του.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την προσφυγή των ιδιοκτητών του Παρεκκλησίου επειδή το «άνοιξαν» σε δημόσια λατρεία, ενώ ήταν ιδιωτικός ναός, ο οποίος, σύμφωνα με τον Νόμο (τις διατάξεις των άρθρων 1 και 6, παρ. 1 του Α.Ν. 200/1940, καθώς και την διάταξη του άρθρου 13 του υπ’ αριθμ. 8/1979 Κανονισμού), έπρεπε να εξυπηρετεί αποκλειστικά τις πνευματικές ανάγκες της οικογένειας τους.

Επί πλέον, το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι:

Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως υποχρεούται από το Νόμο με «ιδιαίτερη νομική υποχρέωση και δεσμία αρμοδιότητα», να σφραγίσει το Παρεκκλήσιο εφόσον αυτό πανθομολογουμένως ετέθη σε δημόσια λατρεία.

Βάσει, λοιπόν, της Αποφάσεως 598/2020 του Συμβουλίου της Επικρατείας, η προσέλευση και η είσοδος πιστών στο Παρεκκλήσιο του Οσίου Παϊσίου ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ και για το λόγο αυτό θα παραμένει κλειστό, καθότι εμπίπτει στη Νομοθεσία περί ιδιωτικών Παρεκκλησίων.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1
κος κωστας

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ …..
ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ.
Την ώρα που παρακαλούμε να μείνουν οι εκκλησίες ανοιχτές υπάρχει ορθόδοξος ιεράρχης ο οποίος κλείνει την εκκλησία του αγίου παισιου η οποία είναι ιδιωτικη και έκανε το σφάλμα (??) ο ιδιοκτήτης να δέχεται τους επισκέπτες και να επιτρέπει σε αυτούς να προσκυνήσουν το ναο του αγιου παισιου.Αξιοσημειωτο είναι ότι στον συγκεκριμένο ναό εχουν γινει αμέτρητα θαύματα όπως επίσης και παρουσία του αγίου σε προσκυνητές. Αξιοσημείωτο επίσης είναι και 4 εικόνες του ναού δακρύζουν και εχουν καταγράφει όλα αυτά από επισκέπτες.
Στην Ελλάδα το βαθύρριζο θρησκευτικό στοιχείο, τα νάματα της Ορθοδοξίας, αφήνουν χνάρια, διάσπαρτα παντού, και στο ανάγλυφο του τοπίου. Αμέτρητοι ναοί, ξωκκλήσια και προσκυνήματα χτισμένα σε πλατείες, σε κορυφές βουνών, σε σπηλιές, σε βράχια, εκεί σαν φτιαγμένα από παντοδύναμο αόρατο χέρι, πάνω σε αρχαία ιερά, δίπλα στη θάλασσα ή σε ιδιωτικούς χώρους. Τα επίσημα στοιχεία μιλούν για συνολικά 9.792 ενοριακούς και μοναστηριακούς ναούς, αλλά ο αριθμός είναι κατά πολύ μεγαλύτερος, καθώς δεν συνυπολογίζονται τα κυριολεκτικώς αμέτρητα παρεκκλήσια, τα ξωκκλήσια, οι προσκυνηματικοί, οι ιδιόκτητοι και οι κοιμητηριακοί ναοί. Πείτε μου όλοι εσείς οι χριστιανοί σκεπτόμενοι στους χιλιάδες ναους που υπαρχουν ανα την Ελλάδα δεν εχει σφραγισθεί κανένας ναός. Γιατι ο συγκεκριμένος ναός σφραγίστηκε ενώ εχουν γινει εκεί παμπολα θαύματα ,πολλές παρουσίες του αγίου παισιου με αποδείξεις ??? γιατι ο δεσπότης σφράγισε το ναό ?? τον ενόχλησε το γράμμα του νόμου που λεει ότι οι ιδιωτικοί ναοί είναι μόνο για την οικογένεια και τους συγγενείς αυτών η κάτι άλλο κρύβετε .ΑΓΙΕ ΔΕΣΠΟΤΑ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΑΤΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΔΑΤΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΚΛΕΙΝΕΤΕ…ΤΡΟΜΕΡΟ ΤΡΟΜΕΡΟ ΤΡΟΜΕΡΟ …ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΔΕΝ ΣΦΡΑΓΙΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΤΟΛΜΗΣΑΤΕ …ΜΟΝΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΦΡΑΓΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΕΝΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ..ΕΣΕΙΣ ΣΕΒΑΣΜΙΕ ΔΕΣΠΟΤΑ ΣΦΡΑΓΕΙΖΕΤΕ ΤΟ ΝΑΟ ΠΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΠΟΙΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΣ ..ΑΓΙΕ ΔΕΣΠΟΤΑ ΤΙ ΑΛΛΟ ΚΑΛΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Ο ΚΛΗΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ….Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ΔΙΕΣΧΙΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ ΑΓΙΕ ΔΕΣΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΕΤΕ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ..ΜΙΛΑΤΕ ΑΓΙΕ ΔΕΣΠΟΤΑ ΓΙΑ ΚΟΣΜΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΕΝΕΝΩΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ...ΕΥΧΟΜΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΕΜΠΡΑΚΤΟΣ….ΚΑΙ ΑΝ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΑΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ΔΕΝ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΕ ΕΣΑΣ ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΘΑΤΕ ΤΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΠΗΡΑΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΣΟ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΤΟΥ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΗΞΕΡΕ ΤΟ ΜΕΛΟΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΖΗΣΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΘΑΥΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΜΕ ΤΗΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΑΣ………...