Τις ευχαριστίες του για την υποστήριξή τους στο σημαντικό ποιμαντικό, φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Αυστρίας κατά το παρελθόν έτος 2021 εξέφρασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας και Έξαρχος Ουγγαρίας κ. Αρσένιος, με επιστολή του προς τους συνδρομητές και δωρητές της.

Παρά τις δύσκολες συγκυρίες και όχι μόνο λόγω της πανδημίας, κατέστη δυνατόν το προηγούμενο έτος να αρχίσουν πολυάριθμα και πολλά υποσχόμενα για το μέλλον έργα, ενώ άλλα συνεχίσθηκαν και ορισμένα ολοκληρώθηκαν, γράφει ο Μητροπολίτης. Αναφέρει σχετικά την κατάθεση του θεμελίου λίθου του νέου Ιερού Ναού των Τριών Ιεραρχών στο κτήριο της Έξαρχίας στο κέντρο της Βουδαπέστης, τις ανακαινίσεις και εξωραϊσμούς Ι. Ναών στην Ουγγαρία αλλά και την γενναία προσφορά προς τους πυροπλήκτους των μεγάλων πυρκαιών στην Ελλάδα.

Στην επιστολή γίνεται ιδιαίτερη μνεία στην ζωντάνια των ενοριών της Αυστρίας και της Ουγγαρίας και στη λειτουργία των ελληνικών τάξεων στη Βιέννη, στο Graz και στο Salzburg. “Τα παιδιά μας παρά τις δύσκολες περιστάσεις μπόρεσαν να συνεχίσουν την κανονική σχολική ζωή αποκτώντας χωρίς καθυστέρηση τα προβλεπόμενα εφόδια” αναφέρει ο Μητροπολίτης, ευχαριστώντας τους εκπαιδευτικούς. Εκφράζει επίσης τη χαρά του για την ενίσχυση του Ιερού κλήρου με την χειροτονία εις Πρεσβύτερον του Διακόνου π. Zsolt Füzesi και του κ. Stefan Lorbe εις Διάκονο.

Τονίζεται επίσης η ανάγκη υποστηρίξεως της ανοικοδομήσεως του νέου κτιριακού συγκροτήματος της Ι. Μονής στο Sankt Andrä am Zicksee (Burgenland) η οποία καθυστέρησε λόγω της πανδημίας και της αυξήσεως του κόστους των οικοδομικών υλικών. “Έχομε την πεποίθηση ότι, με τη βοήθεια του Θεού, θα επιτευχθεί τελικά πρόοδος και ελπίζουμε να είναι ορατή κατά το 2022” σημειώνει ο Σεβασμιώτατος.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.