Την ίδρυση νέας ορθόδοξης ιεραποστολικής κοινότητας στην καρδιά του κέντρου της Ζάμπιας, σφράγισε η πρώτη Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε χθες, ημέρα μνήμης του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου, με την ομαδική βάπτιση των από διετίας κατηχουμένων παιδιών και ενηλίκων από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ζάμπιας κ. Ιωάννη.

Συγκεκριμένα, τελέστηκαν οι πρώτες σαρανταεπτά βαπτίσεις κατηχουμένων, που από διετία κατηχούνται υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση του π. Σιλβέστρου, ο οποίος έχει αναλάβει και καθήκοντα εφημερίου στην περιοχή του Αγίου Νικολάου στο Kampiri Mposi.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στους νεοφώτιστους μετέφερε τις ευλογίες του Αλεξανδρινού Προκαθημένου και αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία που έχει το ιστορικά κατοχυρωμένο προνόμιο του να ανήκει κανείς ως μέλος στην πρώτη Εκκλησία του Χριστού στην Αφρικανική Ήπειρο, την Εκκλησία του Αγίου Μάρκου, τη «Μητέρα» του Χριστιανισμού στον Αφρικανικό Κόσμο.

Μάλιστα, έχουν ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις για την εύρεση χώρου προς αγορά δίπλα από την Εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Kapiri για την ίδρυση σχολείου και ιεραποστολικού κέντρου.

Μετά την τέλεση του μυστηρίου, ακολούθησε γεύμα αγάπης.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.