Με λαμπρότητα και πνευματική χαρά τελέσθηκε ιερά αγρυπνία στις 11 προς 12 Οκτωβρίου 2020, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Ασμηνίου, με αφορμή την συμπλήρωση είκοσι τριών ετών από την ευλογημένη ημέρα των εγκαινίων που τελέσθηκαν κατά την 12η Οκτωβρίου 1997 από τα τίμια χέρια του εξ Ιστιαίας καταγωμένου, μακαριστού Μητροπολίτου Μεσσηνίας κυρού Χρυσοστόμου (Θέμελη), κατόπιν ευλογίας του μακαριστού Μητροπολίτου Χαλκίδος κυρού Χρυσοστόμου Α΄ ( Βέργη).

Η Ιερά Αγρυπνία και εν συνεχεία η Θεία Λειτουργία τελέσθηκε με την συμμετοχή ευλαβών πιστών της Ενορίας και της γύρω περιοχής, προεξάρχοντος του Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Δαμασκηνού Μάκρα, με συλλειτουργούς και συνευχομένους τους Οικον. Ιωάννη Σούρα-Εφημέριο της Ενορίας Τιμίου Προδρόμου Γαλατσώνας και υπεύθυνο Νεότητος της Αρχιερατικής Περιφερείας Ιστιαίας, Αθανάσιο Καραβά-Εφημέριο της ενορίας Αγίου Νικολάου Ασμηνίου και Γεώργιο Γρεμενά-Εφημέριο της Ενορίας Αγίου Νικολάου Νέας Συνασσού.

Στο τέλος των ιερών ακολουθιών προσφέρθηκαν αναμνηστικές ευλογίες στο παρακείμενο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού, ενώ την ευθύνη του ιερού αναλογίου, κατά την Αγρυπνία, είχε ο πολυμελής και καλλικέλαδος χορός του παραρτήματος της Σχολής της Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος στην Ιστιαία, υπό την καθοδήγηση του δραστήριου Ιεροψάλτη και Καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής κ. Παναγιώτη Αναστασίου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.