Ως άκρως ατυχή χαρακτήρισε ο καθηγητής Γεωπολιτικής Ιωάννης Μάζης την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας» όπου παρέστη και το κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ.

Μιλώντας στην Εκπομπή του Σίγμα Μεσημέρι και Κάτι, ο κ. Μάζης είπε πως όταν ο Ελπιδοφόρος αναφέρεται στον Ελληνισμό και προέρχεται από την κοιτίδα της Οικουμενικής Ορθοδοξίας, πρέπει να σέβεται κάποιες αρχές και να μην δίνει δικαιώματα στους υπαρξιακούς εχθρούς του.

«Η κίνηση του έχει κυκλοφορήσει από όλα τα προπαγανδιστικά ΜΜΕ της Τουρκίας και των κατεχομένων. Αν ήσασταν Βέλγος, Σουηδός, Νορβηγός και βλέπατε τον καθηγούμενο του Πατριαρχείου στην Αμερική δίπλα στον Τατάρ δεν θα σκεφτόσασταν ότι λύθηκε το ζήτημα;

Η Κυπριακή Δημοκρατία, διαμέσου του Προέδρου της αντέδρασε δικαίως δεν αποδέχτηκε να συναντηθεί με τον Ελπιδοφόρο.

Σχετικά με την συνάντηση Μητσοτάκη Ελπιδοφόρου είπε «Με θλίψη μου διαπιστώνω ακόμη μια φορά πως η ελλαδική πολιτική ηγεσία προσπαθεί να περάσει μέσα από την Kολυμβήθρα του Σιλωάμ όλες αυτές τις ενέργειες που υπονομεύουν τον ελληνισμό. Θα έπρεπε να ήταν διαφορετική στάση και να μην έδινε συγχωροχάρτι στην απαράδεκτη κίνηση του Ελπιδοφόρου».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.