ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ : Την ώρα που οι πιέσεις από την Ευρώπη εντείνονται κατά της τουρκικής εισβολής η οποία έχει προκαλέσει εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες εκτοπισμένους, στα εδάφη της Συρίας διαμορφώνονται νέα δεδομένα στην πολεμική σύρραξη που βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς χθες, γνωστοποιήθηκε η συμμαχία μεταξύ Κούρδου και Άσαντ.

Πολλές χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο χτυπούν «καμπανάκι» για τις ολέθριες συνέπειες που μπορεί να έχουν οι τουρκικές πολεμικές επιχειρήσεις στη βορειοανατολική Συρία.

Ήδη εκατοντάδες Κούρδοι μεταξύ αυτών και άμαχοι έχουν σκοτωθεί ενώ απώλειες – μικρότερης κλίμακας – υπάρχουν και από την άλλη πλευρά.

Υπογράψετε στο ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ

Πάνω από 73.000 υπογραφές μέχρι στιγμής.

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αλλά και η γερμανικά Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ έχουν αναλάβει κοινή πρωτοβουλία πιέζοντας ώστε να τερματιστεί η τουρκική εισβολή. Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από την πλευρά του δείχνει να μην λαμβάνει υπόψη του τη διεθνή κατακραυγή για τις πολεμικές επιχειρήσεις και τους 100 χιλιάδες και πλέον εκτοπισμένους από τις εστίες τους.

Κοινή στάση Μέρκελ – Μακρόν

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ ζήτησαν από κοινού από την Τουρκία να τερματίσει την πολεμική επιχείρηση κατά των κουρδικών δυνάμεων στην Συρία, που «κινδυνεύει να δημιουργήσει μη αντιμετωπίσιμη ανθρωπιστική κρίση και να βοηθήσει στην επανεμφάνιση του Ισλαμικού Κράτους».

«Συνομιλήσαμε, ο ένας με τον πρόεδρο Τραμπ, ο άλλος με τον πρόεδρο Ερντογάν και περάσαμε το ξεκάθαρο μήνυμα της κοινής μας βούλησης για τον τερματισμό αυτής της επίθεσης», σημείωσε ο γάλλος πρόεδρος .

Από την πλευρά της η κ. Μέρκελ ανέφερε ότι μίλησε επί μία ώρα με τον πρόεδρο Ερντογάν. «Πρέπει να λάβουμε υπ΄όψιν τα συμφέροντα και την ασφάλεια της Τουρκίας.

Αλλά πιστεύουμε επίσης ότι πρέπει να τεθεί ένα τέλος σε αυτήν την τουρκική επέμβαση διότι υπάρχουν ανθρωπιστικοί λόγοι και δεν μπορούμε να δεχθούμε αυτήν την κατάσταση κατά των Κούρδων», πρόσθεσε η Αγγελα Μέρκελ.

«Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, θα παραμείνουμε σε συντονισμό, όπως κάναμε για να γνωστοποιήσουμε στους Τούρκους τον τερματισμό των πωλήσεων όπλων, αλλά επίσης και στις πρωτοβουλίες που θα αναλάβουμε τις επόμενες ώρες και ημέρες», είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

2 Σχόλια

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΚΕΠΑΖΕΙ...

2
Αναστασια

Να σταματήσει ο πολεμος