ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ : Το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE βγαίνει μπροστά αυτή τη δύσκολη στιγμή και δημιουργεί τον ζωντανό οργανισμό ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ με στόχο να προστατεύσει τους Χριστιανούς και την πολιτιστική κληρονομιά που απειλείται τώρα από την Τουρκική εισβολή.

ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ : Δημιουργήσαμε την ομάδα Μαζί για τη Συρία. Στόχος της ομάδας είναι να συμβάλλει τα μέγιστα στην προσταστία των χριστιανικών λαών της Συρίας οι οποίοι απειλούνται με αφανισμό έπειτα από την Τουρκική εισβολή.

Το Μαζί για τη συνεργασία επιθυμεί να συνεργαστεί με διεθνείς οργανισμούς όπως CIDI.ORG, peaceinsight.org, και resque.org.

Την ίδια ώρα, εκπρόσωποι Χριστιανικών κοινοτήτων εκφράζουν την αγωνία και τον φόβο τους και επισημαίνουν ότι τουρκική στρατιωτική εισβολή και η σύγκρουση με τους Κούρδους της περιοχής θα μπορούσαν να υποχρεώσουν τους χριστιανούς της περιοχής να φύγουν. «Αυτό σημαίνει μια ακόμα τραγωδία για τη χριστιανική παρουσία στη Συρία» τονίζουν.

Ο στόχος της τουρκικής επιχείρησης είναι διττός.

Πρώτον, να επανεγκατασταθούν έως και 2 εκατομμύρια Σύροι πρόσφυγες που διαμένουν επί του παρόντος στην Τουρκία και δεύτερον, να εκκαθαριστεί ο κουρδικός πληθυσμός στην περιοχή, δημιουργώντας έτσι ένα μουσουλμανικό μωσαϊκό.

Στην περιοχή της βορειοανατολικής Συρίας εκτιμάται ότι ζουν περίπου 100.000 Χριστιανοί.

Περισσότεροι από 700.000 Χριστιανοί έχουν εγκαταλείψει τη Συρία από το 2011.

Πείτε ΝΑΙ στην προσπάθεια «Μαζί για τη Συρία» πατώντας ΕΔΩ.

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-8)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.