ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ : Έπειτα από τέσσερις ώρες διαπραγμάτευσης και άλλες τόσες αποκρυπτογράφησης των συμπεφωνημένων, η γενική εικόνα της Συμφωνίας για τη Συρία έχει ως εξής.

Η διάρκεια της εκεχειρίας είναι 120 ώρες ή 5 ημέρες.

2) Κατά τη διάρκεια αυτών των πέντε ημερών οι κουρδικές δυνάμεις οφείλουν να απομακρυνθούν από μία ζώνη ασφαλείας η οποία θεωρητικά έχει μήκος 400 χιλιόμετρα (κατά τους Τούρκους) και βάθος 32 χιλιόμετρα (σε αυτό συμφωνούν όλοι οι εμπλεκόμενοι).

3) Οι Κούρδοι οφείλουν να απομακρύνουν ή να καταστρέψουν τα βαρέα τους όπλα εντός της ζώνης αυτής καθώς και να γκρεμίσουν τις αμυντικές υποδομές που είχαν ανεγερθεί.

4) Ο πολέμαρχος των Κούρδων Μαζλούμ Κομπάνι ξεκαθάρισε πως ως Ζώνη Ασφαλείας νοείται η έκταση μεταξύ των κωμοπόλεων Τελ Αμπιάντ και Ρας αλ Αΐν, όπου έχουν εισβάλει οι Τούρκοι, με βάθος 32 χιλιόμετρα προς Νότο.

Πέραν τούτου, οι κουρδικές δυνάμεις δεν αναγνωρίζουν επέκταση της Ζώνης Ασφαλείας είτε δυτικά (προς Κομπάνι και Μανμπίζ) είτε προς ανατολικά (προς Καμισλί).

5) Κατά τη διάρκεια αυτών των 120 ωρών παγώνουν οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας που έχουν επιβληθεί από τις ΗΠΑ. Προσοχή, όχι όλες οι κυρώσεις. Μόνον αυτές που επιβλήθηκαν από το διάταγμα που υπέγραψε ο Τραμπ.

Η συμφωνία δεν αφορά στις κυρώσεις που η αμερικανική Δικαιοσύνη καλείται να επιβάλει μετά την τελεσίδικη απόφαση για την HalkBank πως παραβίασε το εμπάργκο κατά του Ιράν (αυτό είναι πολύ σοβαρό και ακουμπά τη στενή οικογένεια του Ταγίπ Ερντογάν).

ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ-129.472 υπογραφές : Συνεχίζουμε τον αγώνα, λέμε ΟΧΙ στη βαρβαρότητα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

8 Σχόλια

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Ειρήνη στην συρια

2
Βουλα Ηλιακη

τοσο αδικο, τοσο εγκληματικο αυτο που γινεται εις βαρος των Κουρδων

3
Βουλα Ηλιακη

τοσο αδικο, τοσο εγκληματικο

4
Ασημίνα Μακρυγιάννη

Όχι στη σφαγή της Συρίας

5
Ασημίνα Μακρυγιάννη

Όχι

6
Ασημίνα Μακρυγιάννη

Ο Χ Ι

7
Μεταξιώτης Κωνσταντίνος

ΟΧΙ

8
Λυγερή Χιώτη

Όχι στον παρανοϊκό!!!!