Να απαντήσει αν η ΝΔ παραμένει υπέρ της πρότασης συμφωνίας με την Εκκλησία καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το Μαξίμου. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε στην οποία μιλά για «πρόταση συμφωνίας» και όχι για ιστορική συμφωνία, όπως είχε πει μετά τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο πρωθυπουργός, το Μαξίμου υποστηρίζει ότι αρχικά, η ΝΔ είχε εκφράσει επισήμως την ικανοποίησή της «διεκδικώντας μάλιστα και την πατρότητα της πρότασης συμφωνίας».

Ακολούθως, η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού αναφέρει ότι «χρειάστηκαν μόνο λίγες ώρες για να επιβεβαιωθεί ποιός κάνει κουμάντο στη ΝΔ», για να υποστηρίζει ότι στελέχη του κόμματος ακυρώνουν τον κ.Μητσοτάκη και τάσσονται κατά της πρότασης συμφωνίας.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Μαξίμου, ακολουθεί:

Μετά την ανακοίνωση της πρότασης συμφωνίας Πολιτείας – Εκκλησίας η ΝΔ εξέφραζε επισήμως την ικανοποίησή της, διεκδικώντας μάλιστα και την πατρότητα της πρότασης συμφωνίας.

Χρειάστηκαν μόνο λίγες ώρες για να επιβεβαιωθεί ποιος κάνει κουμάντο στη ΝΔ. Το ένα μετά το άλλο, πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ, προεξαρχόντων του Αντιπροέδρου της, Άδωνι Γεωργιάδη, του Μάκη Βορίδη και εσχάτως του Κωνσταντίνου Κυρανάκη, ακυρώνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τάσσονται κατά της πρότασης συμφωνίας.

Δεν περιμένει κανείς ότι ο κ. Μητσοτάκης θα μπορέσει να επιβληθεί στους ακραίους που ελέγχουν το κόμμα του και στους υπόγειους σχεδιασμούς τους.

Περιμένουμε ωστόσο από τον κ. Μητσοτάκη μία ξεκάθαρη απάντηση: Η ΝΔ παραμένει υπέρ της πρότασης συμφωνίας με την Εκκλησία της Ελλάδος ή για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας ο κ. Μητσοτάκης έγινε πάλι έρμαιο των ακροδεξιών;

από ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.