Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος, ιερούργησε, ανήμερα της εορτής του Αγίου Παντελεήμονος, στην Ιερά Μονή Τσέτινιε.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον βίο και το έργο του Αγίου Παντελεήμονος: «Το όνομά του σημαίνει ο πανεύσπλαχνος, και μέσω αυτού ξεχύθηκε άφθονη χάρη στην Εκκλησία κατά τη διάρκεια της ζωής του και των κατορθωμάτων του εδώ στη γη, και ιδιαίτερα επειδή ήταν άξιος να ενωθεί με τον Κύριο και να σταθεί ενώπιον του Θεού, ως εκπρόσωπος ολόκληρης της Εκκλησίας».

Υπενθυμίζοντας ότι ο Άγιος Παντελεήμων έρχεται να βοηθήσει τους ανθρώπους σε διάφορα δεινά, ιδιαίτερα σε ασθένειες, και ότι δίνει δύναμη στους αρρώστους, τόνισε ότι το πιο σημαντικό είναι να φροντίζουμε την πνευματική μας υγεία.

«Όταν η ψυχή είναι υγιής και δυνατή, τότε η υγεία της ψυχής μεταδίδεται και στο σώμα, γιατί ό,τι συμβαίνει στην ψυχή επηρεάζει ολόκληρο τον ανθρώπινο οργανισμό», είπε ο Σεβασμιώτατος.

Ακόμη ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου υπογράμμισε ότι «στην ψυχή μας, όποιοι πειρασμοί κι αν μας βρουν, πρέπει να υπάρχουν καλές σκέψεις, καλές προθέσεις, καλή διάθεση, και όταν ξεμείνουμε από δυνάμεις, να στραφούμε στον Θεό και τους αγίους Του με ειλικρίνεια. Πάντα να επικαλούμαστε τη χάρη και τη βοήθεια του Θεού».

ope.gr

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.