Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος την ημέρα του Αγίου Γεωργίου, στις 6 Μαΐου, ιερούργησε στον ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος και Νικηφόρου Γεωργίου στο Νγιέγκουσι. “Ελπίζουμε ότι το φως της αλήθειας, της δικαιοσύνης και της αγάπης του Θεού θα φωτίσει αυτούς που διασκορπούν μίσος κατά της Εκκλησίας”, είπε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος στον θείο λόγο του.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

“Την εποχή εκείνης του μεγάλου διωγμού στις αρχές του τέταρτου αιώνα, ο Άγιος Γεώργιος ομολόγησε δημόσια την πίστη του στον Χριστό Κύριο. Και αυτό σήμαινε ότι αυτομάτως έχασε όχι μόνο όλα τα προνόμια που είχε, αλλά και ότι θα θανατωθεί. Και έτσι, γεμάτος αγάπη για το Θεό, θέλησε να γίνει σαν τον Κύριό του, να σταυρωθεί. Μάλιστα πολλοί, ακολουθώντας το παράδειγμα του Αγίου Γεωργίου, έζησαν μαρτυρικά”, υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος.

Υπενθύμισε ότι η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου ανακαινίστηκε χάρη στον Οίκο των Πέτροβιτς-Νιέγκος. Ακόμη ανακοίνωσε ότι το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο θα τελεστεί η ακολουθία του Αγιασμού.

Αναφερόμενος σε ομάδες που προβάινουν σε συκοφαντίες και διασπείρουν το μίσος, ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε: “Βλέπουμε ότι ορισμένοι άνθρωποι, ορισμένες ομάδες δεν σταματούν να συκοφαντούν και να σκορπούν μίσος. Προσωπικά τους λυπάμαι. Αλίμονο σε εκείνον τον άνθρωπο που είναι γεμάτος μίσος και θυμό κατά της Εκκλησίας. Προσευχόμαστε για τη φώτισή τους, γιατί είναι αδέρφια μας. Ελπίζουμε ότι το φως της αλήθειας, της δικαιοσύνης και της αγάπης του Θεού θα τους φωτίσει. Αυτή είναι η προσευχή μας”.

OPE

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.