ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΣΕΡΒΙΑΣ

Στην βιωματική σχέση των Ορθοδόξων χριστιανών με τους Αγίους Τόπους μέσα από την τέλεση των ιερών ακολουθιών της Μεγάλης Τεσσαρακοστής αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωάννικιος.
Ο Σεβασμιώτατος τέελσε χθες, Τετάρτη 17 Απριλίου, την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στη Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών κοντά στο Κότορ.

“Όπου κι αν βρισκόμαστε, μπορεί να είμαστε χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τους Αγίους Τόπους, τη Μεγάλη Σαρακοστή, αν συμμετέχουμε τακτικά τις ιερές ακολουθίες, μεταφερόμαστε πνευματικά και ψυχικά στους Αγίους Τόπους”, είπε σε σημείο της ομιλίας του.

Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου αναφέρθηκε επίσης στον Μεγάλο Κανόνα του Αγίου Ανδρέα Κρήτης και στη μορφή της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας την οποία η Εκκλησία μας τιμά κατά την Ε’ Κυριακή των Νηστειών.

Αναφορικά με τη νηστεία της περιόδου τόνισε ότι αυτή μας θυμίζει σε μεγάλο βαθμό τους ασκητές που ασκήτευαν στο Σινά και στους Αγίους Τόπους και μας μεταφέρει νοερά σε εκείνους τους τόπους διδάσκοντάς μας την ιστορία των μεγάλων έργων του Θεού.

Τέλος, ευχήθηκε να πορευθούμε με πνεύμα ταπείνωσης προς τον Σταυρό και την Ανάσταση του Κυρίου μας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.