Με φόντο την έστω και αργή αποκλιμάκωση των κρουσμάτων, η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ μίλησε για την πορεία της πανδημίας, τις νοσηλείες που προκαλούν οι μεταλλάξεις Δέλτα και Όμικρον αλλά και το πως θα είναι οι συνθήκες το φετινό Πάσχα.

“Οι θάνατοι είναι πολλοί, γιατί το 50% είναι Δέλτα. Είναι δύσκολη η μετάλλαξη Δέλτα, είναι αυτοί που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ, γιατί σε όλες τις ΜΕΘ της Ελλάδας είναι Δέλτα, δεν είναι Όμικρον” σημείωσε χαρακτηριστικά.

“Γι’ αυτό αυτοί οι δείκτες είναι τόσο σκληροί και θα συνεχίσουν να είναι σκληροί, όσο το 50% των κρουσμάτων είναι Δέλτα” συμπλήρωσε, μιλώντας στο Mega και την εκπομπή “Live News”.

“Από τα στοιχεία που έχουμε μέχρι τώρα, σε όλη την Ελλάδα δεν υπάρχει ασθενής με Όμικρον σε ΜΕΘ” συνέχισε η κα. Παγώνη, τονίζοντας ότι υπάρχουν ασθενείς -σε απλές κλίνες- με Όμικρον που έχουν χρειαστεί νοσηλεία γιατί ήταν ανεμβολίαστοι.

“Έχουμε μεγάλη πίεση στις απλές κλίνες Covid, με μεγάλη αύξηση εισαγωγών και δεν ξέρουμε πόσες ημέρες ακόμα θα συνεχιστεί” τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, υπογραμμίζοντας ότι οι γιατροί εκτιμούν πως μέχρι τις 20 Ιανουαρίου θα είναι αυξημένες οι νοσηλείες και οι θάνατοι.

“Η εκτίμηση είναι ότι το Πάσχα θα είναι πολύ καλό, θα είμαστε πιο ελεύθεροι και τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Δεν θα θυμίζει σε τίποτα το περσινό ή το προπέρσινο” ανέφερε, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να συνεχίσουν όλοι να είναι προσεκτικοί και να κάνουν την τρίτη δόση, αλλά και να εμβολιαστούν όσοι δεν το έχουν κάνει ακόμα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.