Εκατοντάδες μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της ευρύτερης περιοχής ανταποκρίθηκαν εις το κάλεσμα της Ι. Μητροπόλεως μας και μετείχαν εις την Νυκτερινή Θεία Λειτουργία, αφιερωμένη εις την μαθητιώσα και σπουδάζουσα νεολαία, με αφορμή την δοκιμασία των ενδοσχολικών και πανελληνίων εξετάσεων της περιόδου αυτής.

Αρκετά δε παιδιά κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων. Της Θείας Λειτουργίας, η οποία τελέστηκε εις τον Ι. Μητροπολιτικό μας Ναό, προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ.Αμφιλόχιος. Μετά την ειδική ευχή – προσευχή που αναγνώσθηκε εις το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Επίσκοπος μας χαιρέτισε την πολυπληθή μαθητική κοινότητα σημειώνοντας:

«Όσο περισσότερο εμπιστεύεσθε την αγάπη του Θεού, όσο δυναμώνετε στην πίστη, όσο χαλυβδώνετε και μπολιάζετε την ζωή σας μέσα στην ζωή και τα μυστήρια της Εκκλησίας μας, τόσο περισσότερο θα ανακαλύπτετε την αληθινή ομορφιά, το νόημα και την χαρά της ζωής.

Χρειάζεται να θυμάστε ότι η ζωή δεν χαρίζεται αλλά κερδίζεται, ότι χωρίς κόπο, προσπάθεια και θυσίες δεν φτάνει κανείς στην Ιθάκη του, ότι αν θέλουμε η κοινωνία να ανέβει «λίγο ψηλότερα» χρειάζεται ο προσωπικός μας αγώνας και προσπάθεια, ότι εσείς ως αυριανοί πολίτες αυτού του τόπου και της Πατρίδας καλείστε να μεταμορφώσετε την αφιλάνθρωπη και αφιλόξενη κοινωνία και κόσμο μας σε κοινωνία αγάπης και αλληλεγγύης», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος, καλώντας την μαθητιώσα νεολαία όπως αντισταθεί στις προκλήσεις των καιρών και εμπιστευτεί, ακόμα περισσότερο, την Εκκλησία και προσέφερε ως ευλογία μικρή εικόνα της Παναγίας Βηματάρισσας, κομποσκοίνια και στυλό, ευχόμενος καλή επιτυχία.

Μαθητική Νυκτερινή Θεία Λειτουργία στη Μητρόπολη Κισάμου

Μαθητική Νυκτερινή Θεία Λειτουργία στη Μητρόπολη Κισάμου

Μαθητική Νυκτερινή Θεία Λειτουργία στη Μητρόπολη Κισάμου

Μαθητική Νυκτερινή Θεία Λειτουργία στη Μητρόπολη Κισάμου

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.