Παρόλο που τελικά ο αθλητής από τη Μαλαισία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, αφήνοντας δεύτερο τον Έλληνα πρωταθλητή, ο Θανάσης Προδρόμου δεν δίστασε ούτε στιγμή να τον βοηθήσει.

Μεγαλείο ψυχής έδειξε ο «αργυρός» Παραολυμπιονίκης, Θανάσης Προδρόμου, κατά τη διάρκεια του τελικού του άλματος εις μήκος Τ20 στο Τόκιο.
Όταν τραυματίστηκε στην πέμπτη του προσπάθεια ο συναθλητής του από τη Μαλαισία, Λατίφ Αμπντούλ Ρομλί, ο οποίος και κέρδισε τελικά το χρυσό μετάλλιο, ο Προδρόμου έτρεξε αμέσως να τον βοηθήσει, μπαίνοντας μέσα στο σκάμμα.

Στη συνέχεια, στάθηκε στο πλάι του Μαλαισιανού αθλητή και τον «χτύπησε» χαϊδευτικά στο κεφάλι, όταν οι γιατροί ήρθαν να πάρουν τον Ρομλί με αναπηρικό καροτσάκι.

Όπως αναφέρει η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή σε ανάρτηση στο Facebook, τα ξένα ΜΜΕ εκθειάζουν το ενδιαφέρον και τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε ο Έλληνας αθλητής αμέσως μετά τον τραυματισμό του Ασιάτη.

«Μεγάλη αγκαλιά από Μαλαισία», «Όλη η ομορφιά του αθλητισμού στην κίνηση του Έλληνα αθλητή», «Ευχαριστούμε Ελλάδα», «Σεβασμός», «Συγχαρητήρια», «Είσαι Υπέροχος» είναι μερικά μόνο απ` όλα όσα γράφονται και παρουσιάζονται στα ξένα ΜΜΕ για τον Θανάση Προδρόμου.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η πράξη του Έλληνα άλτη στη Μαλαισία, από όπου κατάγεται ο τραυματισμένος συναθλητής του, με πολλούς Μαλαισιανούς να υποκλίνονται στο μεγαλείο του αθλητή μας.
«Συγχαρητήρια Θανάση για το ασημένιο μετάλλιο! Αγάπη από τη Μαλαισία» και «Κέρδισες τις καρδιές μας» είναι μόνο μερικά από τα σχόλια που έγραψαν οι Μαλαισιανοί χρήστες του διαδικτύου για τον Προδρόμου.
Ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν συγκλονιστικός και με καλύτερο άλμα στα 7.17μ., ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, επίδοση που αποτελεί πανελλήνιο και ατομικό ρεκόρ.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.