ΜΑΣΚΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ : Το Υπουργείο Ανάπτυξης φέρεται να οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή καθώς τα κρούσματα των τελευταίων εβδομάδων παραμένουν σχετικά υψηλά ενώ υπάρχει και ο φόβος μεταφοράς του ιού σε νέες περιοχές καθώς έχουμε εισέλθει πιο έντονα στην περίοδο μετακίνησης από τα μεγάλα αστικά κέντρα σε νησιά και χωριά για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Καθώς δεν έχει δημοσιευθεί ακόμη η σχετική ΚΥΑ είναι άγνωστο εάν πέρα από τα σούπερ μάρκετ το μέτρο θα επεκταθεί και σε άλλους εμπορικούς χώρους και καταστήματα όπου συναθροίζεται μεγάλος αριθμός ατόμων.

Υπενθυμίζεται ότι της πρώτες ημέρες επιστροφής του μέτρου υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τις διοικήσεις των αλυσίδων καθώς το Υπουργείο καλούσε τα σούπερ μάρκετ να προσφέρουν μάσκες στους πελάτες, ενώ υπήρξαν και λεκτικές αντιπαραθέσεις ακόμη και χειροδικίες μεταξύ πελατών μέσα σε σούπερ μάρκετ για την χρησιμότητα ή μη του μέτρου.

Για ένα μήνα ακόμη τουλάχιστον θα παραταθεί, σύμφωνα με πληροφορίες η υποχρεωτική χρήση της προστατευτικής μάσκας για τον κορονοϊό στα σούπερ μάρκετ της χώρας.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση που γνωστοποιήθηκε αρχικά μέσω twitter το βράδυ της προπερασμένης Παρασκευής, οδηγώντας ακόμη και σε καυγάδες πελατών λόγω της άμεσης εφαρμογής της, έχει λήξει τυπικά χθες και αναμένεται η δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως νέας που όπως προαναφέρθηκε οι πληροφορίες θέλουν να έχει ισχύ έως τα τέλη Αυγούστου.

ΙΟΣ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ

Γενικές Πληροφορίες
Λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου – Περίοδος μετάδοσης 2020

Κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου σε ανθρώπους και ζώα έχουν καταγραφεί σε διάφορες περιοχές της χώρας κατά τα έτη 2010 – 2014 και 2017 – 2019, σε όλες σχεδόν τις Περιφέρειες.

Αυτό υποδηλώνει ότι ο ιός του Δυτικού Νείλου έχει εγκατασταθεί (και) στη χώρα μας, όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ως εκ τούτου, είναι πιθανή και αναμενόμενη η επανεμφάνιση περιστατικών λοίμωξης από τον ιό στη χώρα και κατά την περίοδο μετάδοσης 2020 (καθώς και σε επόμενες περιόδους), κατά την περίοδο κυκλοφορίας των κουνουπιών.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.