Σοκαρισμένος από την επίθεση ενοπλων στη Βιέννη κοντά στον δρόμο όπου βρίσκεται η κεντρική συναγωγή, εμφανίστηκε ο Αρχιραβίνος της ισραηλιτική θρησκευτικής κοινότητας στη Βιέννη, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό LBC.

Σύμφωνα με τον υψηλότερο ραβινικό εκπρόσωπο της Εβραϊκής Κοινότητας της Αυστρίας Schlomo Hofmeister που παρακολουθούσε την εξέλιξη της επίθεσης από το παράθυρό του οι ένοπλοι ήταν τουλάχιστον δυο και πυροβολούσαν αδιακρίτως τους θαμώνες των μπαρ και εστιατορίων της περιοχής. Μάλιστα σημείωσε ότι οι πυροβολισμοί ακούγονταν για περίπου μια ώρα.

«Κοιτάξαμε από τα παράθυρα και είδαμε τους ενόπλους να πυροβολούν αδιακρίτως σε παμπ, εστιατόρια και μπαρ τους θαμώνες. Δεν ξέρουμε τι έχει συμβεί ακριβώς. Αυτή την ώρα δεν υπάρχει μεγάλη δραστηριότητα γιατί η πολη είναι σε Lockdown από τα μεσάνυχτα λόγω του κορωνοϊου. Είδα τουλάχιστον 2 ενοπλους. Δεν είδα σε πόσους έχουν επιτεθεί γιατί ο κόσμος έτρεχε να μπει στα μπαρ για να γλιτώσει και εκείνοι τους κυνηγούσαν και πυροβολούσαν. Λίγα λεπτά μετά έφτασαν οι αστυνομικές δυνάμεις. Ακόμα δεν εχουν φτάσει ασθενοφόρα, αλλά η αστυνομία έχει αποκλείσει όλη την περιοχή. Είδαμε ένα άτομο να μεταφέρετε από την αστυνομία έξω από ένα μπαρ. Ακούγαμε πυροβολισμούς για σχεδόν μια ώρα. Κανένας δεν ξέρει ακόμα τι έχει συμβεί. Ούτε ο δήμαρχος ούτε ο πρωθυπουργός έχουν βγει στις ειδήσεις να πουν κάτι».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 2 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.