Κ. Καραγιάννη, Είμαι από το Άργος και αναγνώστης της σελίδας ekklisiaonline. Δεν μπορούσα να κρατήσω μυστικό και δεν ντρέπομαι να ομολογήσω δημόσια, την καλοσύνη και την αγάπη του Ιερέα, Αθανασίου Μισσού από την Ρόδο.

Ο πατέρας μου με προβλήματα υγείας και με 90% ποσοστό αναπηρίας, μητέρα άνεργη και έχω μια αδελφή. Μ’ ένα επίδομα ζούμε, με πρόβλημα σίτισης, ανεξόφλητοι λογαριασμοί ΔΕΗ, Νερό, ούτε το 25% της συμμετοχής των φαρμάκων του πατέρα μου δεν μπορούμε να καλύψουμε.
Πέρσι, τέτοιο μήνα ήρθε το χαρτί στρατολόγησης μου για Κω, μακριά για μένα και με τόσα προβλήματα και όμως τα κατάφερα και πήγα. Δεν ήξερα ούτε μετά την εκπαίδευση μου που θα μ’ έστελναν. Αλλά ξαφνικά πήρα την πρώτη μετάθεση μου κοντά σχετικά στην πόλη μου.
Επικοινωνούσα και επικοινωνώ για συμβουλές εδώ και 3 χρόνια με τον πατήρ Αθανάσιο και ενώ του μιλούσα, μου έλεγε όσα εγώ ήθελα να του πω ! Η πρόταση του πάντα έχει ο Θεός και ο Θεός στέλνει την κατάλληλη στιγμή κάποιον ή κάτι, τότε που μόνο Εκείνος κρίνει την ανάγκη του καθενός μας. Δεν ζήταγα, ανέφερα τους προβληματισμούς μου και τι αντιμετώπιζα και ζήταγα και ζητώ την προσευχή του.
Εμένα δεν μου παρουσιάστηκε κάποιος άλλος γνωστός ή άγνωστος άνθρωπος αλλά ο πατήρ Αθανάσιος.
Δεν είχα την δύναμη ούτε ένα εισιτήριο για λεωφορείο για τις εξόδους μου να πάω στο σπίτι μου, δεν είχα να πάρω κάτι από το κυλικείο. Δεν είχε η οικογένεια μου φαγητό. Δουλεύαμε σε διαλογή φρούτων σε συσκευαστήριο, τα τελευταία 2 χρόνια δεν έχουμε δουλειά και η μητέρα μου δούλευε και οι δυο μας με ώρες.
Επειδή δεν είμαι άνθρωπος που μπορεί να εκδηλώσει τα αισθήματα και τις ευχαριστίες μου σ΄ ένα χαρτί, σας αναφέρω κ. διευθυντά της ekkliaonline ότι αυτός ο Ιερέας με βοήθησε χωρίς να με ξέρει, με στήριξε σε όλα πριν του πω οτιδήποτε και γιατί πολλές φορές ντρεπόμουνα, στήριξε τους γονείς μου και την αδελφή μου. Είχα και κολατσιό, είχα και χρήματα για τις μετακινήσεις μου και κάρτα με μονάδες για το κινητό μου και φαγητό στο σπίτι μας και απολύομαι 9/12/2020. Δεν θέλω να χάσω, ούτε η οικογένεια μου τον άνθρωπο αυτό, ήμαστε της εκκλησίας, εκκλησιαζόμαστε, τηρούμε τις νηστείες, τις εορτές.
Άκουγε προσεχτικά, διέκρινε αν πράγματι ήταν ανυπόστατα όσα προφανώς του έλεγα και του λένε τόσοι άλλοι άνθρωποι, φοβερά έξυπνος και εύστροφος, μετρημένες οι απαντήσεις του, μεγάλα τα έργα του. Δεν τον έβρισκα πάντα στην τυχόν κλήσεις μου και αν στεναχωριόμουν γι΄ αυτό, δεν πέρναγε και πολύ ερχόταν μήνυμα που με προσγείωνε και με άφηνε άλαλο με τις πράξεις και τις λύσεις του.
Εύχομαι κάποτε να τον συναντήσουμε αυτόν τον άνθρωπο και να του πούμε ένα ευχαριστώ.
Δεν δέχεται ευχαριστίες, δεν αποδέχεται ότι κάτι ή κάποιος είναι, πολλές φορές τον άκουγα να μην ήταν καλά και όμως χωρίς προειδοποίηση ήταν πάντα αθόρυβα και χωρίς παρακάλια δίπλα μου.
Πραγματικά ο Θεός ακούει και ξέρει πότε θα βοηθήσει έναν άνθρωπο όταν φτάνει στον γκρεμό ή νομίζει ότι φτάνει.
Στην διάθεση σας κ. διευθυντά το όνομα μου και τα στοιχεία μου.
Ευχαριστώ τον ΑΝΘΡΩΠΟ του ΘΕΟΥ
Πατήρ Αθανάσιο Μισσό

Καραγιάννης Ανδρέας
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-7)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.