Την Κομοτηνή επισκέφθηκε στα μέσα της εβδομάδας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην ομιλία του Πρωθυπουργού στο Επαγγελματικό Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ν. Ροδόπης, παραβρέθηκε και ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων.

Ο Σεβασμιώτατος, στο καλωσόρισμα του προς τον κ. Μητσοτάκη μεταξύ άλλων τον ευχαρίστησε για τις προσπάθειες που καταβάλει η κυβέρνηση έτσι ώστε να επιστρέψουν τα Ελληνόπουλα που έφυγαν στα χρόνια της κρίσης πίσω στην Ελλάδα, ενώ χαρακτήρισε την Θράκη ως ένα πανεπιστήμιο ζωής που διδάσκει την αρμονική συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων.

Παράλληλα, προσκάλεσε τον Πρωθυπουργό να παρευρεθεί στους εορτασμούς των εκατό χρόνων από την απελευθέρωση και την ενσωμάτωση της Κομοτηνής στον εθνικό κορμό, καθώς και στην υποδοχή της Ιεράς εικόνας της Παναγίας Άξιον Εστί από το Άγιον Όρος.

Απαντώντας στο σχετικό σχόλιο του Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι «η Θράκη είναι παράδειγμα προς μίμηση όσον αφορά την ειρηνική συνύπαρξη των χριστιανών με τους μουσουλμάνους» υπογραμμίζοντας ότι «τα ζητήματα τις Θράκης να μείνουν έξω από την αντιπαράθεση Ελλάδας-Τουρκίας και να μην δίνονται μηνύματα που θίγουν και το νομικό καθεστώς το οποίο διέπει τη μουσουλμανική μειονότητα και τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα που απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάννης».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.