«Τιμάμε τους προγόνους μας, αλλά αυτή τη στιγμή, με τα δραματικά γεγονότα να εξελίσσονται γύρω μας, προτεραιότητα έχουν οι σύγχρονοι ήρωες που παλεύουν για την υγεία και την επιβίωσή μας…»: Με αυτή την εύστοχη και άκρως ανθρώπινη δήλωση η κ. Μαριάννα Βαρδιονογιάννη ανακοίνωσε την αναβολή του προγράμματος δράσεων και εκδηλώσεων του επετειακού έτους «Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020» την ευθύνη του οποίου είχε αναλάβει με απόφαση του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Παρότι το φιλόδοξο σχέδιο βρισκόταν σε εξέλιξη, και είχαν ήδη προγραμματιστεί πολλές εκδηλώσεις για το άμεσο μέλλον, η Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος του Σωματείου “ΕΛΠΙΔΑ- ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ”, συγκλονισμένη, όπως όλοι, από τις δραματικές επιπτώσεις «του σύγχρονου παγκόσμιου και αόρατου εχθρού», όπως χαρακτηρίζει την πανδημία του Covid19, επέλεξε να διαθέσει το σύνολο των κονδυλίων που είχαν δεσμευτεί για τον Επετειακό Εορτασμό υπέρ της κάλυψης των αναγκών ευπαθών ομάδων δηλαδή σε γηροκομεία, δομές αστέγων και εκκλησίες που διατελούν σημαντικό κοινωνικό έργο

«Στον πόλεμο αυτό, τα όπλα μας είναι τα φάρμακα, η περίθαλψη, η ενημέρωση και η πρόληψη μέσω της παραμονής στο σπίτι. Δύναμή μας η πίστη μας, η πειθαρχία και η διορατικότητα. Οι νίκες μετριούνται σε ασθενείς που γίνονται καλά αλλά και σε καθέναν και καθεμία που δεν νοσεί ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες. Η ιδιαίτερη προσοχή μας δίνεται στις ευπαθείς ομάδες, στους ηλικιωμένους, στα άρρωστα παιδιά, αλλά και στον διπλανό μας που χρειάζεται τη βοήθειά μας» υπογραμμίζει με νόημα η Μαριάννα Βαρδιογιάννη.

Παράλληλα, προσθέτει πως το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων δεν ακυρώνεται, θα πραγματοποιηθεί, ωστόσο, σε μια περίοδο που θα είναι κατάλληλη: «Όταν θα βγούμε από αυτόν τον εφιάλτη, θα μπορέσουμε να τιμήσουμε όπως τους αρμόζει τη μεγάλη μας αυτή επέτειο αλλά και την τωρινή μας νίκη, γιατί είμαι σίγουρη πως θα νικήσουμε και αυτή τη φορά!».

Οι εκδηλώσεις του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» για την Επέτειο 2.500 χρόνων από την Μάχη των Θερμοπυλών και την Ναυμαχία της Σαλαμίνας εγκαινιάστηκαν στις 20 Ιανουαρίου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με μια επιστημονική ημερίδα, με θέμα «Θερμοπύλες και Σαλαμίνα: Αποτιμώντας τη σημασία τους στον σύγχρονο κόσμο», στην οποία παρέστη και ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Ανάμεσα στις εκδηλώσεις του πλούσιου προγράμματος ήταν μαθητικοί διαγωνισμοί και συνέδρια με στόχο την ανάδειξη της δημιουργικότητας των παιδιών μέσα από τη ζωγραφική, το γραπτό κείμενο και τη θεατρική έκφραση, διεθνή συνέδρια και επιστημονικές ημερίδες με τη συμμετοχή καταξιωμένων καθηγητών και ιστορικών, ενδιαφέρουσες δράσεις με την συμμετοχή του Πολεμικού Ναυτικού και της Ομογένειας κ.α.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-2)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.