Η Μάργκαρετ Ι. Φούλτον (Margaret Isobel Fulton, 6 Οκτωβρίου 1924 – 24 Ιουλίου 2019)[3] ήταν γεννημένη στη Σκωτία Αυστραλή συγγραφέας και δημοσιογράφος σε θέματα μαγειρικής και διατροφής. Υπήρξε η πρώτη αυτού του είδους συγγραφέων στην Αυστραλία.

Οι πρώτες συνταγές της ενεθάρρυναν την τροποποίηση του μονότονου αυστραλιανού πιάτου του «κρέατος με τρία λαχανικά» και τη δημιουργικότητα στην μαγειρική. Για λογαριασμό των Αυστραλών «ανακάλυψε» τη διεθνή κουζίνα από μέρη όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Ινδία και η Κίνα. Ως συντάκτρια μαγειρικής στο περιοδικό Woman’s Day, την «έφερε μέσα στα αυστραλιανά σπίτια».

Παρά το ότι ασχολήθηκε λίγο και με τηλεοπτικές παρουσιάσεις, η Φούλτον επικεντρώθηκε κυρίως στη συγγραφή, καθώς αισθανόταν ότι σε αυτό ήταν καλύτερη.

Συγγραφέας ονομάζεται το πρόσωπο που χρησιμοποιεί τις λέξεις με σκοπό να μεταφέρει ή να καταγράψει ιδέες του. Οι συγγραφείς παράγουν διάφορες μορφές λογοτεχνίας, όπως μυθιστόρηματα, διηγήματα, ποιήματα, θεατρικά έργα, σενάρια, δοκίμια, νουβέλες και αναφορές που μπορεί να ενδιαφέρουν το αναγνωστικό κοινό. Συχνά ο όρος αναφέρεται αποκλειστικά στη γραφή σε πεζό λόγο και χρησιμοποιείται σε αντιδιαστολή με τους ποιητές.

Ο όρος «συγγραφέας» χρησιμοποιείται και αλλού στις τέχνες – όπως ο τραγουδοποιός – αλλά ο όρος του ανεξάρτητου «συγγραφέα» αναφέρεται συνήθως στη δημιουργία γραπτής γλώσσας. Μερικοί συγγραφείς εργάζονται από μια προφορική παράδοση.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.