Κάναμε τις γιορτές αργίες. Τι θα πεί αργία; Ραθυμία;” είπε επίσης με νόημα.

τεχνολογία είναι μια ευλογία του Θεού. Η Εκκλησία δεν αντιτάσσεται στην κάθε πρόοδο ιδιαίτερα στην ανάπτυξη των επιστημών, αλλά να μην καταντήσουμε να είμαστε ρομποτ. Όχι κατάχρηση” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος, προσκληθείς στην εκπομπή «Το θαύμα του 1821» του διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού «steki on air» του Ιδρύματος Νεότητας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που υπάγεται στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Ηλιούπολης.

Μίλησε για την μετάνοια και την εξομολόγηση, για την ασθένεια και τον θάνατο, ειδικά για τον οποίο είπε πως δεν είναι το τέλος, αλλά ένας σταθμός, για την “λήθη ή την άρνηση” του Θεού, για την προσευχή, ενώ επίσης ζήτησε να είμαστε “υπεύθυνοι Χριστιανοί”.

Βέβαια αναφέρθηκε σχετικά και με την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση που εορτάζουμε φέτος. “Η Εκκλησία με την πίστη έδωσε 11 Πατριάρχες, 100 Μητροπολίτες και 600 κληρικούς και μοναχούς” είπε μεταξύ άλλων, ενώ τόνισε για τους επικριτές της Εκκλησίας πως “υπάρχουν άνθρωποι που εκδικούνται την αλήθεια ακριβώς επειδή δεν τους ανήκει”.

“Πάντα η Εκκλησία ευλογούσε τα αμυντικά όπλα, δεν κάναμε επιθετικό πόλεμο. Αμυνόμεθα για την ομολογία της πίστεως και την οικογένεια, δεν σκοτώνουμε για να σκοτώνουμε” διευκρίνισε για τις περιπτώσεις ιερέων που πολέμησαν, σημειώνοντας πως τα όρια πάντως είναι κοντινά και χρειάζεται πολλή προσοχή.

Καταλήγοντας τόνισε να “κρατήσουμε Ορθοδοξία και Ελληνισμό στην καρδιά μας”

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.