Συνεχίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας η πολύκροτη υπόθεση του φερόμενου βιασμού της ανήλικης στη Μάνη, η οποία ανέφερε κατά τη διάρκεια φιλοξενίας της στο «Χαμόγελο του Παιδιού», σεξουαλική κακοποίηση τόσο από τον βιολογικό της παππού, όσο και από τον ιερέα, στην κατοικία του οποίου φιλοξενούνταν με τη μητέρα της και τον ενήλικο αδελφό της.

Το χρονικό της δίκης

Μετά από μαραθώνια αποδεικτική διαδικασία, στη 13η συνεδρίαση, απολογήθηκαν οι κατηγορούμενοι. Ο μεν βιολογικός παππούς, αρνήθηκε τις κατηγορίες, αποδίδοντας την κατάθεση-καταγγελία της εγγονής του σε σκευωρία που έστησε εις βάρος του η ίδια του η κόρη. Ο ιερέας από την πλευρά του, σε μια μακροσκελή απολογία, ανέφερε με εξαντλητική λεπτομέρεια τα γεγονότα, όπως αυτά έλαβαν χώρα από την πρώτη στιγμή που γνώρισε τη μητέρα του παιδιού, και μέχρι τη στιγμή που οδηγήθηκε στη φυλακή. Ο δε κατηγορούμενος ιερέας έδωσε απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις που του έθεσε η έδρα του δικαστηρίου.

Εντύπωση, δε, προκάλεσε το γεγονός ότι, ενώ ο παππούς προσπάθησε να «μεταθέσει» τις ευθύνες στον ιερέα, ο ίδιος ο ιερέας επέλεξε να μην ανταποδώσει τις κατηγορίες, αλλά αρκέσθηκε να πει ότι «ποτέ δεν θα κατηγορούσα έναν άνθρωπο, και μάλιστα για κάτι τόσο βαρύ, και γιατί έτσι είναι ο χαρακτήρας μου, αλλά και γιατί νοιώθω στο πετσί μου πώς είναι να σε κατηγορούν άδικα για κάτι τόσο βαρύ».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες επέμεινε στην αθωότητά του, αλλά και στο γεγονός -που κατατέθηκε άλλωστε και από όλους τους μάρτυρες κατηγορίας- ότι το ίδιο το παιδί, ακόμα και μετά την καταγγελία, τον αποκαλούσε «μπαμπά», ζητούσε να τον συναντήσει, να του μιλήσει στο τηλέφωνο, και τον περιέβαλε με στοργή και αγάπη.

Ο συνήγορος του ιερέως κ. Νίκος Ιωάννου δήλωσε ότι «Μετά από μια μακρά αποδεικτική διαδικασία, και την απολογία του εντολέως μου, η οποία ήταν διαφωτιστική αλλά και πειστική, και κυρίως μετά από την ανάγνωση των δημοσίων ιατρικών εγγράφων, δεν καταλείπεται καμία αμφιβολία ότι ευτυχώς, δεν έχει λάβει χώρα σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης. Είμαι της ισχυράς πεποιθήσεως ότι αυτό θα αποτυπωθεί και στα επόμενα, κρίσιμα στάδια της διαδικασίας».

Σημειώνεται πως το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται τον Απρίλιο του 2018 όταν η ανήλικη κατέθεσε στο Χαμόγελο του Παιδιού τι ακριβώς είχε συμβεί.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.