ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE - ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ: Καταγγελία από ομόφυλο ζευγάρι - Αναφέρουν ότι ήρθαν σε επαφή με Ιερέα και ζήτησαν να βαπτίσουν το παιδί τους αλλά δεν το δέχτηκε επικαλούμενος ότι είναι ομοφυλόφιλοι.

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησαν σήμερα ο καθηγητής Διονύσης Λαμπαδινός και ο σύντροφός του επιχειρηματίας από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής Δημήτρης (Jimmy) Καρλαύτης.

Όπως αναφέρει το ζευγάρι των ομογενών: ΄΄Επιστρέψαμε τον Μάρτιο του 2024 στην Αθήνα έπειτα από 11 χρόνια παραμονής μας στις ΗΠΑ μαζί με τη 1.5 ετών κόρη μας με σκοπό να μείνουμε πλέον εδώ μαζί με την υπόλοιπη οικογένειά μας. Είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι, πηγαίνουμε σε όλες τις ακολουθίες, όχί μόνο Πάσχα και Χριστούγεννα, νηστεύουμε, έχουμε πνευματικό στις Ηνωμένες Πολιτείες και επιθυμούμε να βαπτίσουμε την κόρη μας εδώ στην Αθήνα.

Επειδή μένουμε στην περιοχή της Μαγούλας, αναζητήσαμε Ιερούς Ναούς στην περιοχή της Μάνδρας για να τελέσουν το μυστήριο της Βαπτίσεως τον ερχόμενο Ιούνιο του 2024.

Μέσω φίλης μας προσεγγίσαμε δύο Ιερούς Ναούς στην Μάνδρα Αττικής με σκοπό να βαπτιστεί εκεί το παιδί μας, η φίλη μας μίλησε στον Ιερέα ο οποίος ζήτησε να μας συναντήσει. Αφού λοιπόν πήγαμε στον Ιερό Ναό μαζί και με τους αναδόχους οι οποίοι είναι και αυτοί βαπτισμένοι Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ο Ιερέας μας απέρριψε, λέγοντας πως δεν μπορούμε εμείς (εννοώντας το Παλαιό Ημερολόγιο στο οποίο ανήκουν οι Ναοί) να τελέσουμε τη βάπτιση τέκνων ενώς ομόφυλου ζευγαριού και καθόλη τη διάρκεια της συνάντησης μας κοιτούσε υποτιμητικά και επικριτικά.

Από πότε έχει δικαίωμα ένας Ιερέας να μην δέχεται στη Βασιλεία του Θεού ένα παιδάκι που θέλει να βαπτιστεί Ορθόδοξο; Τιμωρούν μέσα από το παιδί τους γονείς; Τι πρέπει να κάνουν άνθρωποι όπως εμείς και τα παιδιά μας; Είμαστε πολίτες β κατηγορίας;

Λάμπρος Λουκάκης
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (1)
  1. Ηλίας 24 ημέρες πριν

    Τα Μυστήρια επιμελούνται όπως θέλει ο Θεός κι όχι όπως θέλει ο άνθρωπος. Ο άνθρωπος υποχρεούται να υπακούσει στην εκκλησιαστικη παράδοση (όπως έχουν την έχουν παραδώσει ανά τους αιώνες) κι όχι να απαιτεί από τον ιερέα (άρα κι από τον Θεό) να του κάνει τα γούστα του, αν τον ενδιαφέρει η πνευματικοτητα του. Αλλιώς υπάρχει κι ο δήμαρχος που είναι υλικός άρχοντας. Εκεί ας κάνει ό,τι του καπνίσει.

    ΑπάντησηΆκυρο

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.