Δίκη Χρυσής Αυγής: Η αντίδραση της μητέρας του Παύλου Φύσσα μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Με μία ιστορική απόφαση ολοκληρώθηκε η δίκη της Χρυσής Αυγής. Αφού το δικαστήριο ανακοίνωσε την ενοχή του Ρουπακιά για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, λίγο αργότερα έκρινε ένοχους τους πολιτικούς του ναζιστικού μορφώματος για εγκληματική οργάνωση.

Με δάκρυα στα μάτια και με τα χέρια να κοιτά στον ουρανό η Μάγδα Φύσσα ύψωσε τα χέρια της και φώναξε προς τον ουρανό: «Παύλο μου, νικήσαμε. Δικαιωθήκαμε, γιε μου!». Αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση της Μάγδας Φύσσα στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση.

Η Μάγδα Φύσσα πανηγύρισε, έκανε τα χέρια της μια γροθιά, κοίταξε προς τον ουρανό και έστειλε ένα μήνυμα στον γιο της, τον Παύλο Φύσσα, που δολοφονήθηκε από τον χρυσαυγίτη, Γιώργο Ρουπακιά:

Τα καταφέραμε, γιε μου, νικήσαμε!

Γέμισε με λουλούδια το μνημείο του στο Κερατσίνι

Φίλοι, συγγενείς του αντιφασίστα μουσικού, αλλά και απλοί πολίτες άφησαν λουλούδια στο μνημείο του στο Κερατσίνι. Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της απόφασης για τη δίκη της Χρυσής Αυγής και την καταδίκη του Γιώργου Ρουπακιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, το μνημείο του αντιφασίστα μουσικού στο Κερατσίνι γέμισε με λουλούδια και σημειώματα.

μνημείο Παύλου Φύσσα

Με την ανακοίνωση της ιστορικής απόφασης, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. Ο κόσμος φώναζε για την απόφαση που δικαιώνει τόσο την οικογένεια του Παύλου Φύσσα, όπως και κάθε θύματος δολοφονικής επίθεσης της εγκληματικής οργάνωσης.

Και τα 17 πολιτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής κρίθηκαν ένοχα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Οι 7 μάλιστα κρίθηκαν ακόμα ένοχοι διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης:

  • Νίκος Μιχαλολιάκος
  • Χρήστος Παππάς
  • Ηλίας Κασισιάρης
  • Γιάννης Λαγός
  • Ηλίας Παναγιώταρος
  • Αρτέμης Ματθαιόπουλος
  • Γιώργος Γερμενής

 

Καλό παράδεισο στον αδικοχαμένο Παύλο Φύσσα!

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.