Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε και χθες στους δρόμους των πόλεων του Μαυροβουνίου, αψηφώντας τη βροχή και το κρύο, διαμαρτυρόμενοι για τον νόμο που απειλεί την θρησκευτική ορθόδοξη κληρονομιά της χώρας. Στο πλαίσιο των διαδηλώσεων αυτών, χιλιάδες πιστοί συγκεντρώθηκαν χθες έξω από το Κοινοβούλιο στην Ποντγκόριτσα, με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιο.

«Να συμφιλιωθούμε ο ένας με τον άλλον, να συγχωρήσουμε ο ένας τον άλλον. Αυτό ζητών από τον Πρόεδρο και το Κοινοβούλιο του Μαυροβουνίου. Να σώσουν το Μαυροβούνιο από αυτόν τον νόμο που απειλεί την ίδια την ύπαρξη αυτού του λαού» τόνισε ο Μητροπολίτης και πρόσθεσε ότι αυτή η «παρανομία» ξύπνησε την πίστη σε αυτόν τον λαό: «Οτιδήποτε χωρίς την ευλογία του Θεού, δεν έχει μέλλον και θα ήταν καλό για τους πολιτικούς μας τώρα που βρίσκονται στην εξουσία να το συνειδητοποιήσουν».

«Αυτός ο λαός μιλάει τη γλώσσα του Θεού. Η φωνή αυτού του λαού είναι η φωνή του Θεού, η φωνή των ιερών προγόνων. Αυτό το έθνος μιλάει τη γλώσσα της αγάπης, της αλήθειας, της δικαιοσύνης, της χάριτος και της χαράς» υπογράμμισε.

Την Τετάρτη η συνάντηση Πολιτείας- Εκκλησίας

Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση ομάδας εμπειρογνωμώνων στην οποία θα μετέχουν εκπρόσωποι της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου, της Μητροπόλεως Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας, και άλλων Μητροπόλεων της Σερβικης Εκκλησίας. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Μητροπόλεως, ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου κ. Αμφιλόχιος απεδέχθη την πρόσκληση του Πρωθυπουργού της χώρας Ντούσκο Μάρκοβιτς.

Στην επιστολή του ο Μητροπολίτης αναφέρει ότι μετά τις διαπραγματεύσεις, τις σχετικές αποφάσεις θα λάβει το Επισκοπικό Συμβούλιο. Εκφράζει επίσης την ανησυχία του για το γεγονός ότι ο νόμος που διέπει το καθεστώς των θρησκευτικών κοινοτήτων, και απειλεί την Ορθόδοξη κληρονομιά στη χώρα, είχε ήδη σε ισχύ.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 3 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.