“Τη Αγία και Μεγάλη Τετάρτη της αλειψάσης τον Κύριον μύρω πόρνης γυναικός μνείαν ποιείσθαι οι θειότατοι πατέρες εθέσπισαν, ότι προ του σωτηρίου πάθους μικρόν τούτο γέγονε”.

23η Ἀπριλίου 2019 Τοῦ Ἁγίου ἐνδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου τοῦ Τροπαιοφόρου. (Ἡ μνήμη αὐτοῦ μετατίθεται τῇ Δευτέρᾳ Διακαινησίμου, 29ῃ Ἀπριλίου).

Τη Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου 2019,ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στην ακολουθία του Νυμφίου που τελέστηκε με την προσήκουσα κατανυκτική ιεροπρέπεια και την μελωδικότατη ερμηνεία των ιερών ύμνων, στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων στις Συκιές.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε εν συντομία στη μετάνοια που επέδειξε η αμαρτωλή γυναίκα και σημείωσε ότι η ίδια λειτουργεί ως υπόδειγμα μετανοίας προς όλους εμάς.

Στη συνέχεια, ευχήθηκε στον π. Γεώργιο Μπέτα που πρόσφατα ανέλαβε την προϊσταμενία του Ναού πλούσια τη βοήθεια του Θεού στο έργο του, ενώ προέτρεψε τον απερχόμενο προϊστάμενο π. Διονύσιο Σκαρκαλά να συνεχίσει το θεάρεστο έργο της εξομολόγησης των πιστών, καθώς και εκείνο της συνετής καθοδήγησης των συλλειτουργών του.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.