Την Ακολουθία του Ι. Νιπτήρος τέλεσε εχθές Μ. Τετάρτη, 21 Απριλίου 2022 στον Ι. Ναό Αγίας Άννης Κορίνθου, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κήρυξε τον Θείο λόγο αναλύοντας τα τέσσερα γεγονότα από την ζωή του Χριστού, τα οποία αναφέρει ο Συναξαριστής της ημέρας, δηλαδή τον Ι. Νιπτήρα, τον Μυστικό Δείπνο, δηλαδή, την παράδοση των Αχράντων Μυστηρίων, την προδοσία του Ιούδα και την Υπερφυή Προσευχή συνδέοντάς τα μεταξύ τους. Ολοκλήρωσε το κήρυγμα του τονίζοντας ότι αυτά τα γεγονότα είναι που κάνουν τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας μεγάλες.

Τέλος, ευχήθηκε σε όλους τους παρισταμένους πιστούς μεταξύ των οποίων ήταν και ο Βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας, ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Βασίλειος Νανόπουλος και ο Αντιδήμαρχος κ. Τιμολέων Πιέτρης, να εορτάσουν εν μετανοία το Άγιο Πάσχα και την Ανάσταση του Κυρίου μας!

ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ Ι. ΝΙΠΤΗΡΟΣ ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΕΓΧΡΕΩΝ κ. ΑΓΑΠΙΟ.

Στον Ι. Αγίου Γεωργίου Κορίνθου, χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος.

Στο κήρυγμα του ο άγιος Κεγχρεών, αναφερόμενος στα γεγονότα που περιγράφει ο Ι. Συναξαριστής, εστίασε στην παράδοση από τον Κύριο των Αχράντων Μυστηρίων επισημαίνοντας ότι, η καρδία μας είναι πρέπει να είναι έτοιμη για να υποδεχθεί τον Χριστό γι᾿ αυτό και οφείλουμε να μην κοινωνούμε για το έθος ή για το «καλό», αλλά να έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα έχοντας συναίσθηση ότι προσεγγίζουμε τον Ιησού Χριστό και ο Χριστός απαιτεί για τον κάθε ένα από εμάς ουσιαστικό χώρο στην καρδιά μας προκειμένου να κατοικήσει εκεί.

Ολοκληρώνοντας, μετέφερε τις ευχές του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου και ο ίδιος ευχήθηκε σε όλους τους συμπροσευχόμενους πιστούς «καλή Ανάσταση»!

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.