Η Ιερά Μητρόπολις Κυθήρων και Αντικυθήρων διοργάνωσε την ετήσια Κληρικολαική της Συνέλευσι το απόγευμα της 15ης Ιουλίου 2017 εις την Ιεράν Μονήν Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Κυθήρων.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Μητροπόλεως, στο τέλος της εκδηλώσεως ο συντονιστής της Συνελεύσεως Αιδ/τος π.Πέτρος Μαριάτος, ανέγνωσε το Ψήφισμα της Κληρικολαικής Συνελεύσεως, το οποίο παραθέτουμε ευθύς αμέσως.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΛΗΡΙΚΟΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΥΘΗΡΩΝ (15-7-2017)

Εμείς, που ανήκουμε στο Χριστεπώνυμο Πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως Κυθήρων και Αντικυθήρων, οι Κληρικοί και λαικοί της Τοπικής μας Εκκλησίας, συναχθήκαμε σήμερα στις 15 Ιουλίου 2017, ημέρα Σάββατο και περί ώραν 7 μ.μ. στην Ιερά Μονή της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας Κυθήρων, στην καθιερωμένη ετήσια Κληρικολαική μας Σύναξι, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ.Σεραφείμ.

Μετά την Ιερά Ακολουθία του Εσπερινού και την εισηγητική ομιλία του Σεβ. Μητροπολίτου μας ακούσαμε τις εμπνευσμένες εισηγήσεις : α) του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου π.Αμβροσίου Γκουρβέλου, Ιεροκήρυκος – Προισταμένου του Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελιστρίας Πατρών, με θέμα : «Η διαχρονική προσφορά της Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Γένος μας» και β) του Ελλογ. κ.Κων/νου Χολέβα, Πολιτικού Επιστήμονος – Συγγραφέως, με θέμα: «Η Ελλήνορθόδοξη Παράδοση. Ρίζωμα στο παρελθόν. Προοπτική για το μέλλον».

Έπειτα από την άρτια και λίαν επωφελή παρουσίασι των ως άνω δύο σπουδαίων και καιρίων για τον εκκλησιαστικό-πνευματικό και εθνικό μας βίο θεμάτων.

Αποφασίζουμε

1. Αναγνωρίζουμε ανεπιφύλακτα την διαχρονική, πολύτιμη, ανεκτίμητη και θυσιαστική προσφορά της Αγίας ημών Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Ελληνορθόδοξο Γένος μας, του οποίου πάντοτε υπήρξε και υπάρχει η Μητέρα, η πνευματική τροφός και η κραταιά σκέπη.

2. Τιμάμε και αποδεχόμαστε ολόψυχα και εγκάρδια την Ελληνορθόδοξη Παράδοσι και Κληρονομιά. Την Αγία και αμώμητη Ορθόδοξη Πίστι της Μιάς και Μόνης Αγίας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας και την διαχωρίζουμε καθοριστικά από τις άλλες χριστιανικές ομολογίες, κοινότητες και τις αιρετικές παραφυάδες.

3. Ζητούμε όλα τα Ορθόδοξα Ελληνόπουλα να απολαμβάνουν τα ίσα δικαιώματα έναντι των άλλων συμμαθητών τους. Το μάθημα των Θρησκευτικών να είναι υποχρεωτικό, με αμείωτο ωράριο και να ευρίσκεται στην ορθόδοξη θεολογική κατεύθυνσι. Να είναι ομολογιακό, κατηχητικό και όχι θρησκειολογικό.

Επίσης, το μάθημα της Ελληνικής Γλώσσης να διδάσκεται σωστά κάι παραδοσιακά, ενώ το μάθημα της Ιστορίας να μην τεθή στην προκρούστεια κλίνη. Να μην παραχαράσσεται, να μην αλλοιώνεται και να μην παραποιήται η Ιστορία του Ελληνικού μας Έθνους, και

4. Κάνουμε θερμότατη έκκλησι να προστατευθούν και διαφυλαχθούν ως κόρη οφθαλμού, κατά την επικείμενη και μελετωμένη Αναθεώρησι του Ελληνικού Συντάγματος, τα επίμαχα άρθρα (3 και 16), που διασφαλίζουν την πίστι εις τον Τριαδικό Θεό, την αναγνώρισι της Ορθοδόξου Εκκλησίας ως «της επικρατούσας θρησκείας» και την προστασία της Ελληνοχριστιανικής Παιδείας και αγωγής εις τα Σχολεία μας.

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.