Καμπανάκι προς όλους μας και την εκάστοτε εκτελεστική κυβέρνηση η μείωση του πληθυσμού, σύμφωνα με τον βουλευτή Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, ο οποίος μίλησε κατά την ολοκλήρωση στην Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής -στην οποία προεδρεύει.

Θέμα συζήτησης ήταν τα άρθρα επεξεργασίας του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης «Αναδυόμενες τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις».

«Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της απογραφής, που επιβεβαιώνουν αυτό που ήδη γνωρίζαμε, αλλά πια είναι και με “βούλα”, ότι συρρικνώνεται ο ελληνικός πληθυσμός, ότι υπάρχει δημογραφική κάμψη, ας ελπίσουμε ότι αυτό θα είναι, πράγματι, ένα καμπανάκι προς όλους μας, την εκάστοτε εκτελεστική κυβέρνηση, όλες τις πολιτικές δυνάμεις, προκειμένου να χαραχθεί και κυρίως να ακολουθηθεί σε βάθος χρόνου μία δημογραφική πολιτική, που θα ανατρέψει την πραγματικότητα, που κατέγραψε και η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία με την απογραφή», είπε χαρακτηριστικάο κ. Χαρακόπουλος.

Η δουλειά προϋπόθεση για οικογένεια
Ο Θεσσαλός πολιτικός, που εργάστηκε κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο για τη σύνταξη του πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής για τη Δημογραφικό ως αντιπρόεδρός της, υπογράμμισε ότι «δυστυχώς, όσοι εδώ και χρόνια επιμέναμε, ότι υπάρχει πρόβλημα και ότι το δημογραφικό είναι το μείζον εθνικό ζήτημα, πολλές φορές αντιμετωπιζόμασταν με τη χλεύη, ότι αυτά είναι συντηρητικές υπερβολές.

Νομίζω ότι το διακομματικό πόρισμα της Βουλής, από την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, αναγνωρίζει ότι, πράγματι, υφίσταται μείζον ζήτημα και καλό είναι να υπάρξουν πιο γενναίες πολιτικές στήριξης της δημιουργίας οικογένειας. Αναμφίβολα, το πρόβλημα είναι πολύπλευρο, πολυπαραγοντικό.

Θα πρέπει κυρίως να δημιουργηθεί μία αίσθηση ασφάλειας και βεβαιότητας, ότι μπορεί κανείς να δημιουργήσει οικογένεια. Και πρώτη προϋπόθεση γι’ αυτό είναι να έχει την πεποίθηση, ότι μπορεί να εργασθεί, να έχει δουλειά. Είναι η πρώτη και βασική προϋπόθεση.

Βεβαίως, πρέπει να υπάρχουν όλες εκείνες οι κοινωνικές δομές, που θα στηρίξουν την οικογένεια και παράλληλα να υπάρχουν και εκείνα τα στοχευμένα μέτρα προς τις οικογένειες, επιδόματα κ.λπ.. Είναι μία μεγάλη συζήτηση».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος εξέφρασε την ελπίδα «με αφορμή την ανακοίνωση του αποτελέσματος της απογραφής να μην περιοριστούμε μόνο στη συζήτηση “πόσο αλλάζουν οι βουλευτικές έδρες μετά τη μείωση του πληθυσμού σε κάποιες περιφέρειες”, αλλά να εστιάσουμε σε συγκεκριμένα μέτρα, που θα πρέπει, όπως είπα, να ακολουθηθούν σε βάθος χρόνου, γιατί ευκαιριακές πολιτικές δεν αποδίδουν σε αυτό το μείζον ζήτημα».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.