Λύπη για τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου B', ο οποίος έφυγε από τη ζωή το πρωί της Δευτέρας, εξέφρασε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν.

«Με συγκίνησε η συμπόνια του, ήταν ένας ηγέτης αφοσιωμένος στον διαθρησκειακό διάλογο και αφοσιωμένος στην ενότητα μεταξύ όλων των θρησκευτικών κοινοτήτων στην Κύπρο», σημείωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Είμαι βαθιά λυπημένος για τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου Β’, ενός ανθρώπου με αξιοσημείωτη πεποίθηση και θάρρος που οδήγησε με χάρη στην Ελληνορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία της Κύπρου σε μια κομβική περίοδο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’ ήταν ένας αφοσιωμένος ηγέτης που δεν δίστασε ποτέ να μιλήσει για τις πιο ευάλωτες κοινότητες της Κύπρου. Ήταν επίσης σταθερός στη δέσμευσή του για την ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης στην Κύπρο. Το 2014 είχα την τιμή να συναντηθώ με τον Αρχιεπίσκοπο στη Λευκωσία. Με συγκίνησε η συμπόνια του, ήταν ένας ηγέτης αφοσιωμένος στον διαθρησκειακό διάλογο και αφοσιωμένος στην ενότητα μεταξύ όλων των θρησκευτικών κοινοτήτων στην Κύπρο.

Η Τζιλ και εγώ εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην Ελληνορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία της Κύπρου, στην Κυπριακή Δημοκρατία και σε όλους όσους ακολούθησαν ή επηρεάστηκαν θετικά από την πνευματική καθοδήγηση του Αρχιεπισκόπου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.